Orlići i zvanično imaju novog selektora, FSS jasan: Bilo bi neozbiljno i neodgovorno da nismo reagovali

31.10.2023

17:36

0

Autor: P.K.

Na redu su možda i ključni mečevi u kvalifikacijama

Orlići i zvanično imaju novog selektora, FSS jasan: Bilo bi neozbiljno i neodgovorno da nismo reagovali
Ljubinko Drulović - Copyright MN Press

Ono što je najavljeno, sada je učinjeno: Dušan Đorđević više nije selektor mlade reprezentacije Srbije. To je sada Ljubinko Drulović, dosadašnji član stručnog štaba seniorskog nacionalnog tima.

Ova odluka doneta je na sastanku Odbora za hitna pitanja FSS.

Đorđevića je posla koštao poraz od 9:1 od Engleske u gostima. Doskorašnji selektor nije bežao od odgovornosti:

- Posle tri meča, dve pobede i jednog previsokog poraza od Engleske, ovo je logična odluka. Ne bežim od krivice i apsolutno sam svestan odgovornosti u ovom delikatnom trenutku. Svom kolegi Ljubinku Druloviću želim od sveg srca da sa ovim momcima uspešno privede kraju kvalifikacioni ciklus i da se plasira na Evropsko prvenstvo. Ništa još nije izgubljeno, imamo šest bodova i priliku da se i dalje borimo za jedno od prva dva mesta u grupi – rekao je Dušan Đorđević.

Direktor sportskog sektora FSS Miroslav Tanjga smatra da je ovakva odluka Odbora za hitna pitanja bila očekivana posle teškog poraza u Engleskoj:

- Meni je jako žao što smo morali da povučemo ovaj radikalan potez. Bilo bi neodgovorno i neprincipijelno sa naše strane da je rezultat iz Engleske prošao bez reakcije. Preko nekih stvari jednostavno ne možemo da pređemo. Đorđeviću želimo sve najbolje u nastavku karijere. Reč je o dobrom čoveku i kvalitetnom stručnjaku koji je svestan delikatnosti situacije u kojoj se našla naša mlada reprezentacija.

Tanjga veruje da je izbor Ljubinka Drulovića bio logičan predlog članova Stručnog odbora FSS:

- Drulović se već dokazao u radu sa mlađim kategorijama. Osvojio je Evropsko prvenstvo 2013. godine sa generacijom naših "orlića" koja je dve godine kasnije činila okosnicu tima i na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu. Ima ogromno igračko i trenersko iskustvo, radio je u poslednje vreme kao član stručnog štaba Dragana Stojkovića u A reprezentaciji. Kao čovek iz sistema FSS zna šta su zahtevi i zadaci na ovako odgovornoj funkciji. Jasno je da svi zajedno moramo da mu pomognemo, da što pre prevaziđemo ovu situaciju i da već protiv Engleza u Bačkoj Topoli i Luksemburga u Staroj Pazovi, naša mlada reprezentacija bude ponovo na visini zadatka.

Posle tri odigrane utakmice, Srbija ima šest bodova i nalazi se na deobi drugog mesta sa Engleskom, dok je Ukrajina prva sa maksimalnim učinkom i devet osvojenih bodova.

U novembarskom terminu kvalifikacija, očekuju nas dva velika iskušenja na domaćem terenu: 18. novembra u Bačkoj Topoli protiv Engleske i tri dana kasnije u Staroj Pazovi protiv Luksemburga.

Završni turnir Evropskog prvenstva održava se u Slovačkoj 2025. godine, a direktan plasman obezbediće pobednici grupa i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Preostalih šest drugoplasiranih selekcija tražiće svoju šansu u plej-ofu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike