Piksi gledao kako se "orlići" vraćaju na pravi put - Srbija ostavila poraz iza sebe, ponovo pobeđuje

21.11.2023

21:29

0

Autor: P.K.

Važna pobeda, zadržali smo šansu

Piksi gledao kako se "orlići" vraćaju na pravi put - Srbija ostavila poraz iza sebe, ponovo pobeđuje
Radost "orlića" - Copyright MN Press

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije vratila se na pobednički kolosek, pošto je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo savladala Luksemburg 2:0.

U Gornjem Milanovcu, ekipa pod vođstvom Ljubinka Drulovića, nakon nedavnogporaza od Engleske (0:3), uspela je da ostvari značajnu pobedu golovima Petra Ratkova i Vladimira Lučića, čime se borba za drugo mesto u Grupi F nastavlja.

Ovo je bio drugi trijumf mlade srpske reprezentacije, koju je posmatrao i selektor A tima, Dragan Stojković Piksi.

MN Press
 

Nakon plasmana na evropsko prvenstvo u Nemačkoj i remija sa Bugarskom, kao i pobeda nad Azerbejdžanom i Severnom Irskom, ovaj uspeh dolazi posle teških poraza od Engleske (0:3, 1:9).

Utakmica je bila odlučena već u prvom poluvremenu, zahvaljujući efikasnosti napadača Salcburga i veziste Crvene zvezde. U razmaku od 15 minuta, oni su razbili odbranu gostiju, donoseći deveti bod Srbiji u ovim kvalifikacijama.

Gol za vođstvo postigao je Ratkov u 13. minutu, iskoristivši grešku golmana Luksemburga. Samo 15 minuta kasnije, Eldin Latik je primio još jedan gol, ovaj put sa penala. Ratkov je fauliran u šesnaestercu, a kapiten Vladimir Lučić precizno je realizovao najstrožu kaznu i postavio, ispostaviće se, konačnu rezultat utakmice.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike