Srbija jeste pobedila, ali koliko toga mora bolje! "Bledi" Orlovi nisu kapitenu Tadiću čestitali rekord na pravi način! (FOTO/VIDEO)

25.03.2024

19:52

0

Autor: D. N.

Do početka EURO 2024 naš nacionalni tim očekuju još dve pripremne utakmice i ovo ne obećava

Srbija jeste pobedila, ali koliko toga mora bolje! "Bledi" Orlovi nisu kapitenu Tadiću čestitali rekord na pravi način! (FOTO/VIDEO)
Fudbalska reprezentacija Srbije - Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u četvrtak u prijateljskoj utakmici u Moskvi, sa ubedljivih 4:0, a danas je ekipa selektora Dragana Stojkovića Piksija imala priliku da se iskupi, u duelu sa Kipranima, u Larnaki.

Ali to nije učinila na pravi način. Jeste pobedila, ali "samo" sa 1:0. Jedini gol dao je Sergej Milinković-Savić, a Aleksandar Mitrović nije iskoristio penal nekoliko minuta kasnije. Takođe u drugom poluvremenu, domaćin je mogao i do izjednačenja, pošto su pogodili i stativu. A imali su i odličnu šansu u samoj završnici.

Do početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj, naše "Orlove" čekaju još dve pripremne utakmice, sa Austrijom i Švedskom. Ti mečevi su zakazani za jun, pa do tada mnogo toga mora da se popravi. Jer je naš nacionalni tim u prvom poluvremenu dominirao i sve držao u svojim rukama, ali je u nastavku viđena potpuno drugačija slika. Kao što je rečeno, mogli smo da ostanemo i bez celog "plena".

Takođe, ovaj meč će ostati u sećanju Dušana Tadića i Sameda Baždara. Kapiten Srbije i igrač Fenerbahčea je postao rekorder po broju utakmica u nacionalnom dresu (106. nastup), dok je mladi fudbaler Partizana debitovao za reprezentaciju. Tako da bi ubedljivija pobeda i bolja igra sigurno dodatno uveličala ovaj meč.

Stojković je od početka krenuo sa trojicom u poslednjoj liniji, posle četvorice u Moskvi. Najbliži golmanu Rajkoviću je bio trio Milenković, Mašović i Babić. Tadić je bio na klupi, ali je naš tim otvorio meč na najbolji način.

Lazar Samardžić je na brzinu izveo slobodan udarac i odlično uposlio popularnog SMS-a, koji je sa nekoliko metara u sedmom minutu dao vodeći gol. Samo nekoliko minuta kasnije, opet veoma važnu ulogu imao je Samardžić. Iznudio je penal koji nije iskoristio Mitrović. Suviše ležerno je izveo penal, pa je golman Žoel Mol odbranio. Takođe, naši igrači nisu materlijalizovali mnogo bolju igru u prvih 45 minuta.

Na početku nastavka, ušao je pomenuti Tadić i tako postao deo istorije našeg fudbala. Zamenio je Samadržića i na večnoj listi prestigao je Branislava Ivanovića, koji je odigrao 105 utakmica u dresu nacionalnog tima.

MN Press
 

Mnogo konkretniji tim u nastavku je bio onaj koji sa klupe vodi selektot Temuri Kecbaja. U 64. minutu Janis Pitas je pogodio stativu. A onda Anderson Korea nije uspeo u nastavku akcije da zatrese mrežu Srbije.

Baždar je u 76. minutu zamenio Sergeja Milinković-Savića. Srbija je prvu veliku šansu u drugom poluvremenu imala u 87. minutu. Rezervista Luka Jović je pokušao da pogodi donji levi ugao domaćeg tima, ali je bio neprecizan. Novu priliku za "orlove" imao je Mijat Gaćinović posle solo kacije tri minuta kasnije, ali je golman Kipra zaustavio njegov udarac.

Domaći fudbaleri su u narednom napadu imali veliku šansu da izjednače. Kostas Pileas je bio sam ispred Predraga Rajkovića, ali je golman Srbije odlično intervenisao.

Tako da je na kraju ostalo 1:0 za Srbiju, a moglo je mnogo ubedljivije...

BLOG UŽIVO:

Kraj!

Igra se još četiri minuta.

89. MINUT - Odlična solo akcija Gaćinovića posle pasa Tadića, ali brani Mol. U istom minutu Rajković ušao u šut. I ponovo sreća za Srbiju.

88. MINUT - Izmene u selekciji Kipra. Ulaze Pileas i Kakuli, a izašli su Kirijaku i Pitas.

87. MINUT - Jović posle pasa Tadića, sa 16 metara ali pored gola Kipra.

85. MINUT - Nova izmena u redovima Srbije. Eraković umesto Mašovića.

83. MINUT - Louizu ide na Babića koji se ipak snalazi i šalje loptu u korner. Posle toga Artimatas šutira preko gola. Nervoza u redovima našeg tima, saigračima prigovaraju Babić i golman.

79. MINUT - Korea neoprezno ulazi u duel na sredini terena, sa Tadićem i zbog otvorenog đona dobija žuti karton.

77. MINUT - Debi 20-godišnjeg Sameda Baždara. Fudbaler Partizana umesto Sergeja Milinković-Savića.

Naši defanzivci blokiraju Loizua.

75. MINUT - Tadićev korner sa leve strane, ali lopta ne dolazi do Zdjelara. Ubrzo menja Kecbaja, Artimatas umesto Kusulisa.

73. MINUT - Mol istrčava na vreme ispred Jovića.

65. MINUT - Koliko sreće za Srbiju. Prvo Pitas pogađa stativu, pa reaguje Milenković. A onda Korea ne uspeva da zahvati loptu posle centaršuta sa strane. Pala je naša reprezentcija, a Kiprani mnogo bolji nego u prvom poluvremenu.

63. MINUT - Ponovo menja Stojković. Zdjelar i Gaćinović umesto Kostića i Mitrovića.

60. MINUT - Gogić startuje na Tadića posle pasa Živkovića. Ljuti se naš kapiten na sudiju jer smatra da je trebalo da dosudi penal. Igra se dalje.

56. MINUT - Mašović povlači Pitasa koji ga lako pretrčava po levom boku i naš defanzivac dobija žuti karton zbog toga.

MN Press
 

54. MINUT - Golman Kiprana na vreme istrčava, i uklizava ispred Kostića koji je bio u naletu. Odličan pas u prostor Tadića pre toga.

50. MINUT - Jović odlaže do Kostića, koji šutira sa leve strane, ali pogađa samo spoljni deo mreže. Prva ozbiljnija situacija u utakmici u drugom poluvremenu.

46. MINUT - Izmena u selekciji Kipra. Danilo Špoljarić umesto Andreua koji se tokom prvog poluvremena žalio na povredu.

MN Press
 

U Srbiji, umesto Samardžića Tadić. Ovo mu je 106. meč u dresu reprezentacije i tako je postao rekorder. Sada je fudbaler Fenerbahčea kapiten. Na terenu je i Luka Jović umesto Lukića.

Kraj poluvremena u Larnaki.

45. MINUT+2 - Opasnost pred golom Rajkovića. Barem je delovalo tako na početku posle akcije po levoj strani. Međutim, završno dodavanje nedovoljno dobro, pa nije bilo šuta ka golu Rajkovića. Na kraju otklonjena opasnost i samim tim i kraj prvih 45 minuta.

Igraće se još dva minuta, kaže sudija iz Italije, Di Belo.

44. MINUT - Pitas faulira Kostića na sredini terena. U nastavku napada, ponovo u glavnoj ulozi Kostić. Iznuđuje korner. Posle njegovog centaršuta, Babić ne uspeva da loptu zahvati glavom sa nekoliko metara od gola.

MN Press
 

41. MINUT - Korea centrira, lopta ide na Pitasa, ali veoma loš pokušaj glavom. Rajković je samo loptu ispratio pogledom. Nema opasnosti po naš gol. I dalje.

31. MINUT - Izbacuje Aleks Gogić, sin Siniše Gogića. Aut za Srbiju.

30. MINUT - Naš tim i dalje kontroliše utakmicu.

25. MINUT - Korner za Srbiju sa leve strane. Mitrović sa nekoliko metara, ali udarac glavom nije bio dovoljno jak. Golman Kiprana hvata na liniji bez većih problema.

MN Press
 

23. MINUT - Posle centaršuta Loizua, lak posao za našeg golmana, Rajkovića.

17. MINUT - Samardžić sa leve strane, ali ipak Živković na drugoj stativi ne dolazi do lopte.

11. MINUT - Mitrović ne koristi šansu. Suviše ležerno, i morao je mnogo bolje "Mitrogol", pa je golman Kiprana odbranio. Mada, u poslednje vreme tako i izvodi penale, uz šut iz koraka.

10. MINUT - Penal za Srbiju. Laifis igra rukom posle šuta Samardžića.

7. MINUT - GOL! Sergej Milinković-Savić strelac za 1:0! Bolji početak nismo mogli da poželimo, posle asistencije Samardžića. Iznenađenje za domaćina koji se nije nadao tako brzom izvođenju. Iz slobodnjaka je centrirao na peterac, gde se ubacio SMS i poslao loptu u gol.

6. MINUT - Ulazi Kiprijanu umesto Karoa.

4. MINUT - Posle početne inicijative Kiprana, naš tim je uzvratio. Ali sve se završilo faulom u napadu. Izgleda da će morati Kecbaja da menja. Posle duela sa Lukićem jedan igrač domaćina mora da bude zamenjen.

MN Press
 

2. MINUT - Slobodan udarac za Kipar sa leve strane, izbacuje Živković. Na kraju aut za Srbiju.

Počinje utakmica!

MN Press
 

17.55 - Intoniraju se himne, prvo "Bože pravde".

17.53 - Domaćin u beloj, Srbija u crvenoj opremi. Naš kapiten biće Mitrović pošto je Tadić na klupi.

 
MN Press
 

17.33 - Meč će uskoro početi.

16.54 - Sudija je Marko di Belo iz Italije. Podsetimo, odluka sudije iz Turske je u velikoj meri uticala na konačan ishod meča u Moskvi. Od 20. minuta Srbija je bila bez Milana Gajića koji je isključen posle povlačenja u kaznenom prostoru.

16.54 - Poznate su i startne postave, i sada će naš nacionalni tim biti sa trojicom, a ne sa četvoricom u defanzivnoj liniji. To su Milenković, Mašović i Babić. Takođe, vidimo da je kapiten Tadić na klupi.

Selektori su Kecbaja i Stojković.

MN Press
 

Kipar: Mol, Karo, Gogić, Laifis, Andreu, Kirijaku, Kusulos, Koreja, Loizu, Pitas, Haralambos.

Srbija: Rajković, Milenković, Mašović, Babić, Živković, Mijailović, Lukić, Kostić, Samardžić, S. Milinković-Savić, Mitrović.

16.35 - Pojavile su se i fotografija sa zagrevanja.

16.32 - Ovaj meč imaće poseban značaj za kapitena Dušana Tadića, koji će danas postati rekorder po broju nastupa u dresu nacionalnog tima. Sa 106 mečeva iza sebe će ostaviti imena kao što su Branislav Ivanović, Dejan Stanković, Savo Milošević...

16.25 - Utakmica na AEK areni u Larnaki će početi u 18 časova, uz direktan prenos i na Premiumu 1 TV Arena sport.

Tokom dana su naši fudbaleri i prošetali Larnakom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike