Direktor Orlova jasan! Bez obzira na poraz u Rusiji, igrači su svesni svega! (VIDEO)

23.03.2024

16:07

0

Autor: D. N.

Do početka EURO 2024 ostale su još tri provere, rivali nisu kvalitetni kao u grupi, ali su za poštovanje

Direktor Orlova jasan! Bez obzira na poraz u Rusiji, igrači su svesni svega! (VIDEO)
Copyright Promo/FSS

Kao i za ostatak u Fudbalskom savezu Srbije, i za direktora reprezentacija Stevana Stojanovića poraz od Rusije u Moskvi je arhiviran. Za ponedeljak je zakazana nova prijateljska utakmica, u Larnaki, protiv domaćina Kipra.

- Prijateljske utakmice u martu imaju svrhu, koristimo ih za proveru, pre svega da selektor Stojković dobije uvid u formu igrača koji do sada nisu bili često na spisku. I sve provere, prethodna u Rusiji, sada i na Kipru, služe da se dobije uvid u sve.

Na stranu to što se desilo u Moskvi, mislim da je sudija prestrogo doneo odluku o isključenju Gajića. Pravila su u redu, ali svi znamo da je utakmica u Moskvi imala posebnu konotaciju, poentu. Poraženi smo, ali mislim da je selektor mogao da vidi ono što ga zanima i donese neke odluke pred drugu proveru koja nas očekuje, sada na Kipru - kazao je Stojanović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Ostale su još tri provere do starta na Evropskom prvenstvu, prilika za uigravanje za ono što nas očekuje u Nemačkoj?

- Sledi Kipar, a zatim dve veoma ozbiljne provere pred mečeve na Evropskom prvenstvu. Dueli sa Austrijom u Beču i Švedskom u Stokholmu. Dve jake, dobre provere, dovoljno da selektor dobije jasnu sliku, čistu situaciju pred ono što nas očekuje u Nemačkoj.

Raspoloženje na treningu, pred odlazak na Kipar, je dobro, atmosfera pozitivna, igrači su spremni za utakmicu sa Kiprom?

- Bez obzira na poraz u Rusiji, igrači su svesni svega, pružiće maksimum na Kipru, a očekujem naravno isto i na utakmicama koje predstavljaju poslednju glazuru pred prvi meč sa Engleskom na Prvenstvu Evrope.

Provere će imati i naši rivali u grupnoj fazi Evrope, Englezi se sastaju sa Brazilom, a snage će odmeriti Danska i Švajcarska?

- Gledaćemo oba meča, pogotovo ljudi koji su u stručnom štabu uz selektora Stojkovića. Uradiće naravno detaljnu analizu svega viđenog.

U sklopu priče da selektor proverava nove snage, nije tajna da Srbija ima sjajne golmane. U Rusiji je branio Đorđe Petrović, ne može mu se na dušu staviti nijedan gol, a posle svega može da se kaže da je konkurencija na "vašoj poziciji" žestoka?

- Imamo jako kvalitetne golmane, Petrović je primio četiri gola, ali nije kriv ni za jedan, tako da će on, Vanja (Milinković-Savić) i Rajko (Rajković) konkurisati za to jedno mesto između stativa - zaključio je Stojanović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike