Delije ugasile još jednu navijačku grupu! Otele im glavni transparent, ovi potvrdili: "Od danas prestajemo da postojimo"

18.03.2024

14:12

2

Autor: P.K.

U navijačkom svetu je to najveće poniženje

Delije ugasile još jednu navijačku grupu! Otele im glavni transparent, ovi potvrdili: "Od danas prestajemo da postojimo"
Delije sa zastavom BHLegion - Copyright Dusan Milenkovic/ATAImages

Crvena zvezda je povećala prednost na prvom mestu tabele Superlige, pošto je u derbiju kola ubedljivo savladala Radnički 1923.

No, i na tribinama je bilo zanimljivo. Osim navijačkog prepucavanja Beorađana i Kragujevčana, "delije" su u jednom trenutku istakle otetu zastavu "BHLegion", navijačke grupe koja prati reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Oni su je razvili naopako, a onda i zapalili, baš kao što su prošle godine uradili sa Rominom grupom "Fedajn".

To se smatra najvećim poniženjem, tolikim, da po navijačkom kodeksu grupa prestaje da postoji.

To je potvrdila i sama BH Legion, koja se oglasila na društvenim mrežama:

- Kao grupa koja je od 2005. godine uvek dosljedno poštovala navijački kodeks i pravila, tako ćemo postupiti i u ovom trenutku. BHLegion, kao organizovana navijačka grupa, prestaje sa svojim aktivnostima od dana 17. 3. 2024. Ovaj korak je donesen zbog gubitka udarnog transparenta.

 

 

Ova zastava izgubljena je još u novembru u Lihtenštajnu, gde je BiH igrala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Zanimljivo je da se do nedelje nije znalo ko je oteo zastavu, odnosno ukrao, kako navode iz BiH.

 

 

Ovo je jedna objava od tada:

- Pre mesec dana je u Vaducu u jednoj kukavičkoj akciji ukraden naš udarni trans. I nakon mesec dana, kukavice se još kriju i nemaju mu*a da se javno oglase. Pozivamo grupu ili pojedinca koji stoje iza te "akcije" da nam se jave kako bi rešili ovo na ovaj ili onaj način. Uvek smo se držali nepropisanih ultra pravila. Tako da ćemo i ovaj put. Grupa će se ugasiti tek tad kad nam stanu na crtu pi*ke koje već mesec dana ćute. Do tada ćemo da radimo i funkcionišemo. Spremni smo na fajt. Jeste li vi?

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike