Brutalan napad huligana, tuča i noževi! Zbog haosa u Turskoj se oglasio i predsednik FIFA! (FOTO/VIDEO)

18.03.2024

09:56

0

Autor: D. N.

Akter ovog meča je bio i kapiten Srbije Dušan Tadić

Brutalan napad huligana, tuča i noževi! Zbog haosa u Turskoj se oglasio i predsednik FIFA! (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug/Huseyin Yavuz/Dia Images via AP

Haotične scene nisu retke na fudbalskim terenima u Turskoj, a poslednja je bila od sinoć posle utakmice Trabzona i Fenerbahčea za koji igra i kapiten Srbije Dušan Tadić. Meč je završen pobedom gostiju od 3:2, ali se o tome najmanje priča.

Kada je završen duel dva tima, huligani Trabzona su uleteli na teren i napali fudbalere Fenera. Svet je obišla scena kako Nigerijac Brajt Osaji-Samuel u stilu MMA borca udara napadače,

Ali su se pojavile i nove fotografije po kojima se jasno vidi da je moglo da bude mnogo, mnogo gore, pošto je na terenu nađen i nož. Koji sigurno nije bio jedini.

Podsetimo, incidenti su počeli kad je u sudijskoj nadoknadi neko od domaćih navijača pogodio golmana gostiju, Hrvata Dominika Livakovića. Njemu je tada raskrvavljena brada, a onda je došlo do verbalnog sukoba između fudbalera dva tima, a zatim i do fizičkog obračuna igrača dve ekipe.

Kasnije su uleteli i navijači.

Povodom ovog incidenta se oglasio i predsednik FIFA, Đani Infantino.

- Nasilje posle utakmice turske Superlige između Trabzonspora i Fenerbahčea je apsolutno neprihvatljivo. Na terenu ili van njega, ovome nema mesta u našem sportu ili društvu. Ovo sam već rekao i ponoviću: U fudbalu, svi igrači, bez izuzetka, moraju da budu sigurni da bi igrali ovu igru koja usrećuje mnoge ljude širom sveta.

Pozivam nadležne vlasti da obezbede da se ovo poštuje na svim nivoima i da počinioci šokantnih događaja u Trabzonu budu pozvani na odgovornost za svoje postupke - napisao je prvi čovek svetske fudbalske organizacije.

Sada se očekuje i reakcija turskih fudbalskih vlasti, a možda i ostalih državnih organa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike