Krivokapić saopštio spisak! Ovi "orlići" šire krila ka Evropskom prvenstvu! (FOTO)

14.03.2024

06:49

0

Autor: D. N.

Našim omladincima neće biti nimalo lako u kvalifikacijama

Krivokapić saopštio spisak! Ovi "orlići" šire krila ka Evropskom prvenstvu! (FOTO)
Copyright MN Press

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Krivokapić pozvao je 21 fudbalera za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Portugalu od 20. do 26. marta.

Na spisku su golmani Luka Lijeskić (Gent), Luka Veličković (Benfika) i Andrej Borak (Vojvodina), kao i odbrambeni igrači: Aleksej Vukičević (Crvena zvezda), Vojin Serafimović (Čukarički), Ivan Vasiljević (Atletiko Madrid), Milan Majstorović (Dinamo Moskva), Stefan Bukinac (Vojvodina), Jan Karlo Simić (Milan), Đuro Đulio Đekić (Gorica) i Veljko Mirosavić (Čukarički).

Pozvani su i vezni igrači Aleksandar Stanković (Inter), Jovan Šljivić i Andrej Petrović (Crvena zvezda), Marko Mladenović (Ajntraht), Bogdan Mirčetić i Mihajlo Petrović (Partizan), Milan Aleksić (Radnički 1923), kao i napadači Jovan Mijatović (Njujork Siti), Miloš Luković (Strazbur) i Uroš Sremčević (Crvena zvezda).

Podsetimo, Simić je bio na širem spisku A tima, ali ga je selektor Dragan Stojković ipak otpisao, prilikom skraćivanja. 

Takođe, Krivokapić ne može da računa na neke pojedince koji su bili standardni, kao što su Kosta Nedeljković i Jovan Milošević, zbog povreda.

Srbija prvi meč igra 20. marta protiv Danske, tri dana kasnije rival je domaćin Portugal, selekcija koja ima najbolji rejting u ovom uzrastu u Evropi, a 26. marta na programu je meč protiv Grčke.

Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće samo prvoplasirana selekcija u grupi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike