Hrvati likuju, najavili rušenje Srbije! Mesta u Evropi su pod upitnikom!

08.03.2024

10:33

0

Autor: A. S.

Sport ovog puta u centru prepucavanja

Hrvati likuju, najavili rušenje Srbije! Mesta u Evropi su pod upitnikom!
Navijači Dinama - Copyright MN Press

Zagrebački Dinamo u prolećnom delu Lige konferencije, nastavio je sa dobrim partijama i prikupljanjem bodova, što se odražava i na koeficijent Hrvatske u UEFA takmičenjima.

Daleko od toga da hrvatski timovi blistaju, godinama je Dinamo jedini koji na evropskoj sceni obrajude naciju, a ovog puta je toliko učinio za svoju zemlju, da su na UEFA listi nacionalnih koeficijenata skočili za jedno mesto i sada su tik iza Srbije.

Hrvatska je prestigla Poljsku na 20. mestu i sada je iza Srbije, koja je početkom sezone bila na sjajnom 11. mestu, ali su loši rezultati u Evropi koštali naš koeficijent, pa je Srbija sada 19.

 

 

Na poslednjem preseku, Srbija je imala koeficijent 27,775 i za 2,200 više od sada prvog pratioca Hrvatske. Jeste da je reč o velikoj razlici, ali s obzirom da je Dinamo nakon trijumfa nad PAOK-om, jednom nogom u četvrtfinalu, ta razlika bi uskoro mogla biti smanjena.

U tekućoj sezoni su male šanse da će do promene doći, ali u narednoj je već sve otvoreno. Cilj i jednima i drugima je 15. mesto koje donosi  mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Inače, Hrvati već likuju zbog ove promene na tabeli, pa je Indeks objavio tekst sa naslovom - Dinamo vratio Hrvatsku u top 20, sledi rušenje Srbije!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike