Otac Mileta Svilara otvorio dušu: Koliko znam nije pričao o reprezentaciji, ali je informacija verovatno tačna!

08.03.2024

15:29

0

Autor: G. F.

Ratko Svilar naglasio da njegov sin nije bio nezadovoljan u našem nacionalnom timu

Otac Mileta Svilara otvorio dušu: Koliko znam nije pričao o reprezentaciji, ali je informacija verovatno tačna!
Mile Svilar - Copyright MN Press

Fudbalski deo Srbije zatečen je informacijom da golman Rome Mile Svilar više neće braniti za naš nacionalni tim.

Činjenica je da od 2021. i duela sa Katarom (4:0) u kom je debitovao više nije zaigrao, a danas se saznalo da je preko čelnika kluba za koji nastupa obavestio ljude iz Fudbalskog saveza Srbije da neće doći na okupljanje za utakmice sa Rusijom i Kiprom.

Nije najjasnije da li je ovo definitivno "zbogom" Mileta kada je reč o Srbiji, a svoje viđenje sitaucije dao je njegov otac, svojevremeno takođe golman Ratko Svilar.

- Ja sam trenutno u Rimu, došao sam da gledam utakmicu. Koliko znam Mile je sinoć dao nekoliko intervjua, ali tu nije bilo reči o reprezentaciji. Jutros je otišao na trening oporavka, ima neku malu povredu koju vuče tri, četiri nedelje. Ako se pojavila informacija da je neko iz Rome obavestio ljude iz Saveza onda je to verovatno tačno, ali u ovom trenutku ne mogu da vam kažem više od toga - rekao je stariji Svilar za kurir, pa nastavio:

- Ja sam Mileta oduvek ubeđivao da treba da prihvati poziv Srbije i da igra za nas. Međutim, on je rođen u Belgiji, igrao je sa većinom tih momaka koji sada igraju za reprezentaciju Belgije u mlađim selekcijama. Ja znam da je njemu najvažnije da brani za svoj klub, to mu je primarno, ali zaista ne znam šta se jutros dešavalo.

Jedan detalj razgovora mogao bi da znači i da Mile Svilar nije zauvek "zatvorio vrata" Srbiji.

- Mile nije bio nezadovoljan u reprezentaciji, znam da je bio nezadovoljan u Benfiki kad nije branio. Ali to je jednostavno odluka trenera i nikad se nije mešao u to, njegovo je da samo još bolje trenira. I ja sam bio golman i znam da kad me stavi na klupu to je to, može on meni da objasni i obrazloži svoju odluku, ali ja se u to nisam mešao. Ja sam branio za reprezentaciju i smatrao sam da treba mnogo više da branim, ali kad je takva odluka trenera šta da radim. Igrač može da se buni koliko hoće, ali uvek je odluka na kraju na treneru. Da sam ja trener meni bi Mile odigrao već 150 utakmica za ne znam koji prvi tim!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike