Moj oproštaj od fudbala je konačan! Šokantno i iznenada - Zdravko Mamić napušta Dinamo!

13.02.2023

10:43

0

Autor: A. S.

Smrt Ćire Blaževića je dosta uticala na ovakav razvoj

Moj oproštaj od fudbala je konačan! Šokantno i iznenada - Zdravko Mamić napušta Dinamo!
Zdravko Mamić - Copyright Profimedia

Jedna era je došla do samog kraja - Zdravko Mamić se povlači iz Dinama i sveta fudbala uopšte!

Čovek koji je u prethodnih 30 godina bio alfa i omega kako zagrebačkog Dinama, tako i hrvatskog fudbala, rešio je da okonča karijeru sportskog radnika.

Mamić je godinama bio i jedna od od najuspješnijih i najkontraverznijih fudbalskih ličnosti u regionu, a kako je priznao, odluku je doneo nakon smrti Miroslava Ćire Blaževića.

- Putem ovog intervjua se opraštam od Dinama i hrvatskog fudbala. Da nije bilo smrti Ćire Blaževića, već bih održao konferenciju za novinare i oprostio se zvanično. U emotivnom smislu nikad neću odustati od Dinama, to je moj život, ali što se tiče mog rada i učestvovanja u bilo kakvom upravljanju, to je apsolutna prošlost. Može se tako reći. Dinamo je u smislu bilo kakvog mog rada i angažmana - prošlost. Više se neću baviti, ne Dinamom, već fudbalom uopšte. Biću samo jedan običan navijač. U jeseni sam života. Najviše me u životu potresla Ćirina smrt. Iako mi je i otac umro, ali mislim da mi je u ovom vremenu ostavilo najveći pečat. Neke stvari koje do sada nisam dobro razumeo, nakon Ćirine smrti mislim da sam ih shvatio i moj oproštaj od fudbala je konačan - rekao je Mamić u razgovoru za "Glas Srpske".

Kako je priznao, ne oseća se ni izdanim ni prodanim, ali smatra da je za ovih pet godina, koje je proveo u Bosni i Hercegovini, dodatno mogao da pomogne hrvatskom fudbalu.

- Biće šta će biti, život ide dalje. Nema nezamenjivih. Naravno da sam još mogao puno, bez obzira na to što je moja situacija specifična, pet godina sam već u BIH, puno sam mogao pomoći i Dinamu i hrvatskom fudbalu iz ove pozicije. Vidim da ljudi koje sam stvorio misle da mogu bolje raditi posao nego što sam ja, da me ne trebaju, zašto bih se gurao, nemam nikakve ljutnje, ne osećam se ni izdanim, ni prodanim, međutim, ne želim više učestvovati u bilo kakvom procesu u Dinamu i hrvatskom fudbalu.

Mamić i danas važi za jednog od najpoznatijih hrvatskih begunaca, a trenutno čeka na ishod tužbe u Strazburu.

- U Hrvatskoj mi i dalje sude. Međutim, nisam opterećen. Neću se sigurno vraćati u Hrvatsku. Čekam ishod moje tužbe u Strazburu. Mislim da će biti usvojena ove godine, da dobijem moralnu satisfakciju. Biće šta Bog da, ne zamaram se s tim. Plan je da do kraja života živim u BIH i da živim što kvalitetnije. Fudbal me apsolutno više ne zanima. Kakav god bio sudski ili bilo koji drugi ishod ostajem živeti u BiH.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike