Hrvati i Grci strahuju od novog huliganskog pira! Doneta jedina razumna odluka uoči dvomeča Dinama i PAOK-a!

01.03.2024

00:44

0

Autor: A. Š.

Posle letošnjeg ubistva navijača AEK-a, pripadnici policije obe zemlje čine sve kako bi predupredili i najmanji mogući scenario bilo kakvog incidenta

Hrvati i Grci strahuju od novog huliganskog pira! Doneta jedina razumna odluka uoči dvomeča Dinama i PAOK-a!
Navijači PAOK-a - Copyright Profimedia

Samo nekoliko meseci pošto je u huliganskom obračunu sa „Bed blu bojsima“ u Atini ubijen navijač AEK-a Mihalis Kacuris volja žreba vratila je zagrebački Dinamo u Grčku. Ovoga puta u Solun, na dvomeč osmine finala Lige konferencija sa PAOK-om.

Čim je duel hrvatskog i grčkog predstavnika ozvaničen, kod odgovornih za očuvanje javnog reda i mira u obe države upaljen je crveni alarm i ekspresno se krenulo u donošenje odluka koje bi trebalo da preduprede i najmanji mogući scenario bilo kakvog incidenta.

Jedna od najvažnijih odluka glasi – na Maksimiru i Tumbi neće biti gostujućih navijača. Potvrdili su to solunski crno-beli u kratkom saopštenju, u kojem su najpre istakli da je UEFA zvanično obavestila klub da je prihvatila zahtev hrvatske policije da se „Paokarama“ zabrani dolazak u Zagreb.

- Takav zahtev upućen je zbog napada na službeni autobus kluba 2010. godine, istorije sukoba pristalica dva tima, kao i zbog dešavanja u Atini prošle godine. UEFA je zbog toga odlučila da se oba meča osmine finala Lige konferencija, u Zagrebu i Solunu, igraju bez gostujućih navijača – objavio je PAOK.

I zaista deluje da je ova odluka bila jedina razumna posle svega što se dešavalo u prilično bliskoj prošlosti, međutim treba napomenuti da je Dinamovim navijačima bio zabranjen pristup i letos u Atini, kada je Dinamo gostovao AEK-u u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa su hrvatski huligani, ipak, došli u grčku prestonicu i izazvali incident u kojem je život izgubio Mihalis Kacuris.

Prvi meč osmine finala LK između Dinama i PAOK-a biće odigran sedmog marta u Zagrebu, a revanš duel je na programu nedelju dana kasnije u Solunu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike