Penali za Zvezdu i Partizan ponovo u centru pažnje! Sudijski ekspert tvrdi: Odluke su ispravne! (VIDEO)

04.03.2024

21:31

0

Autor: A. Š.

Ponovo se podigla velika prašina posle fudbalskog vikenda u Srbiji

Penali za Zvezdu i Partizan ponovo u centru pažnje! Sudijski ekspert tvrdi: Odluke su ispravne! (VIDEO)
Zdravko Jokic - Copyright printscreen/tvarenasport

Neizvesna šampionska trka u Superligi Srbije podigla je tenziju između Partizanovog i Zvezdinog tabora na maksimum. Iz vikenda u vikend svaka sudijska odluka analizira se „pod mikroskopom“, a ništa manje burno nije bilo ni u kolu za nama.

U predvečerje 172. večitog derbija Crvena zvezda je kao gost bila bolja od TSC-a, dok je Partizan na stadionu u Humskoj savladao pančevački Železničar, a na oba meča dosuđeni su kazneni udarci u korist večitih rivala koji su ponovo izazvali brojne oprečne komentare u javnosti.

Ipak, za razliku od nekih prethodnih puta, sudijski ekspert Zdravko Jokić u analizi spornih situacija na TV Arena sport tvrdi da sada večiti nisu „pogurani“ od strane arbitara.

Nekadašnji sudija najpre je pričao o kaznenim udarcima dosuđenim u korist Zvezde. Situaciju iz 31. minuta, kada je Kanga sa bele tačke doveo crveno-bele u vođstvo Jokić je rekao:

- Sudija je pokazao da je (fudbaler TSC-a Miloš Vulić prim. aut) igrao rukom, ali, na kameri kad se vidi ima kontakt nogom. Mi smo zamrzli taj momenat, kada na stopalo leve noge Kange ide igrač, a posle u padu ruka klizi po travi… Instrukcije su takve da ruka ne podupire telo, nego je ruka podrške, ona klizi po travi prema lopti i vidi se da ruka ide prema lopti i tako je penal. Ruka evidentna – tvrdi Jokić.

Potom je na red došla analiza situacije u kojoj Antonić pravi faul nad Olajinkom u kaznenom prostoru domaćina, posle čega je Hvang sa bele tačke overio trijumf šampiona.

- Kod svih centaršuteva, kad ima dosta igrača u kaznenom prostoru, ceni se da li ta lopta dolazi u igrački prostor napadača. Ova lopta je išla u prostor napadača koji je guran sa leđa, smaknut, proleteo je ispred lopte, nije bio u poziciji da igra. U skoku ne treba da bude jak kontakt da bi se igrač izbacio iz ravnoteže, bilo je guranje, normalno je da VAR sudija proceni. Kazneni udarac postoji.

Penal za Partizan u 35. minutu, smatra Jokić, takođe je opravdano dosuđen.

- Sudija je bio vrlo dobro pozicioniran. Prvo je došlo do sudara potkolenica oba igrača i mislim da je u poslednjoj fazi, kada igrač odbrane ispucava loptu, on kači vrhom kopačke Baždara i to je bilo teško da se vidi. On izbija loptu, pa dolazi do potkolenice, napravi zamah i kači stopalo. Nije jednostavno situacija, VAR je analizirao, zvao je glavnog sudiju, on je promenio odluku jer je VAR bolje video situaciju - istakao je Zdravko Jokić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike