Mbape je izdajnik! Počinju meseci pakla za Francuza, PSŽ aktivirao medijsku hajku: Ovo se ne oprašta!

04.03.2024

18:40

0

Autor: A. Š.

Uticajni list tvrdi da Kilijan igrački više ne postoji za Al Kelaifija i otkriva imena dve velike zvezde koje je klub oterao zbog njega

Mbape je izdajnik! Počinju meseci pakla za Francuza, PSŽ aktivirao medijsku hajku: Ovo se ne oprašta!
Kilijan Mbape - Copyright Profimedia

Bilo je samo pitanje trenutka kada će francuski mediji prirediti „toplog zeca“ Kilijanu Mbapeu, posle njegove odluke da na leto napusti PSŽ kao slobodan igrač.

Najbolji francuski fudbaler današnjice i jedan od najboljih svih vremena gotovo izvesno karijeru nastavlja u madridskom Realu, zbog čega će mu naredni meseci na Parku prinčeva biti prilično teški.

„Odmazda“ trenera Luisa Enrikea krenula je onog momenta kada je reprezentativac „trikolora“ saopštio Naseru Al Kelaifiju da sebe više ne vidi u dresu PSŽ-a, a sada je u „ofanzivu“ krenuo i najuticajniji francuski sportski list „Lekip“.

Tiraži list ističe kako prvi čovek Parižana Mbapea smatra izdajnikom, s obzirom da je u poslednje dve godine ispunio svaki Kilijanov zahtev, sve sa željom da oko njega gradi projekat sa osvajanjem Lige šampiona kao krajnjim ciljem.

- Odluka da ode iz PSŽ-a bila je gorka pilula sa Nasera Al Kelaifija. On je lično ispunio svaki zahtev koji je Mbape imao u prethodne dve godine – od dovođenja Luisa Kamposa u klub i mnogih drugih stvari – piše „Lekip“, otkrivajući da je Kilijan „kadrirao“ i po svlačionici francuskog šampiona.

- Bio je glavni čovek projekta s platom neviđenom u svetu fudbala od 200 miliona evra godišnje s bonusima. Klub mu je ispunio želje i obećanja, zbog njega su oterali Nejmara i Veratija – dodaje se u tekstu uglednog lista.

Zbog svega navedenog „Lekip“ smatra da je odlukom da napusti PSŽ Mbape izdao sve ono što je dogovarano prethodnih godina i doslovno uništio sve planove koje je klub imao u narednom periodu.

- Zbog njega su se odrekli mnogo toga, a on ih je izdao. Ovakve stvari se ne opraštaju – tvrdi ugledni list i dodaje da je zbog toga Al Kelaifi odlučio da se Kilijanu koliko toliko osveti. Navodno, Mbape za njega više ne postoji kao igrač, a Luis Enrike je dobio jasnu naredbu da ekipu priprema za život bez francuskog reprezentativca, što španski strateg radi u dve poslednje utakmice kada je napadača zamenio protiv Rena (65. minut pri vođstvu rivala 1:0) i Monaka (na poluvremenu).

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike