Pukla transfer bomba! Mbape je konačno potpisao!

19.02.2024

09:02

0

Autor: D. N.

Saga o francuskom superstaru dobila konačan ishod, mada su u Parizu hteli da zadrže

Pukla transfer bomba! Mbape je konačno potpisao!
Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler, File

Transfer saga Kilijana Mbapea je konačno dobila epilog. Ono što se spekuliše, sada je dobilo i potrvdu. Doduše, ne zvaničnu, od strane klubova, ali je ugledni španski sportski dnevnik Marka objavila da će trenutno fudbaler Pari Sen Žermena na leto postati igrač Reala iz Madrida.

Kako se dalje navodi, 25-godišnji reprezentativac Francuske je pre dve nedelje potpisao petogodišnji ugovor sa Realom, koji će stupiti na snagu prvog jula. U prestonicu Španije stiže bez obeštećenja, kao slobodan agent, pošto mu 30. juna ističe ugovor sa klubom iz Pariza.

Prema navodima Marke, trebalo bi da zarađuje između 15 i 20 miliona evra po sezoni uz bonuse. Takođe će imati i dodatnu zaradu od marketinških prava.

Na "Park prinčeva" je stigao 2017. godine iz Monaka. Ove sezone odigrao je 31 meč u svim takmičenjima i postigao je 32 gola.

Podsetimo, u Pari Sen Žermenu su bili voljni za nastavak saradnje, pa su pregovori trajali prilično dugo. Ipak, na kraju, do dogovora nije došlo, mada se spekulisalo da su za Mbpaea bili zainteresovani i drugi evropski velikani.

Nagađa se da bi mogao da ga nasledi Viktor Osimen, napadač Napolija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike