Mezimac "grobara" najavio okršaj Vojvodine i Standarda: Oba tima vide svoju šansu za mesto u plej-ofu

21.09.2020

15:57

0

Autor: Adam Štulić

Almami Moreira je u bogatoj igračkoj karijeri nosio dresove oba rivala

Mezimac "grobara" najavio okršaj Vojvodine i Standarda: Oba tima vide svoju šansu za mesto u plej-ofu
Copyright MN Press

Važio je za jednog od najboljih stranaca koji su igrali u srpskom fudbalu, navijačima Partizana se posle samo nekoliko utakmica u crno-belom dresu uvukao pod kožu, da bi posle veoma burnog rastanka sa klubom iz Humske i kratke epizode u kineskom Dalijenu, u januaru 2012. godine Almami Moreira zadužio dres Vojvodine.

Iako je u Novom Sadu proveo samo godinu dana, omaleni vezista je ostavio veoma lep utisak, pa su “lale” iskoristili priliku da ga kontaktiraju uoči utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Standarda iz Liježa čiji je dres nosio pet godina.

– Iskreno, mislim da su šanse 50:50. Poznajem oba kluba i znam da i Vojvodina i Standard uvek traže talentovane igrače, te da redovno imaju dobar tim. Mislim da oba tima vide svoju šansu za prolaz. U Srbiji uvek ima perspektivnih fudbalera, pa tako i u Vojvodini, koja je, uz Partizan i Crvenu zvezdu, jedan od najboljih klubova u državi. Siguran sam da će to biti dobra utakmica – rekao je Moreira za zvaničan sajt Vojvodine, priznavši da je izgubio kontakt s ljudima iz Standarda od kako je njegov sin promenio sredinu.

– Nisam u kontaktu sa bilo kim iz Standarda. Moj sin je igrao tamo, ali je ove godine prešao u Benfiku. Od tada, ne čujem se ni sa kim iz kluba, pa tako ni sa njihovim sportskim sektorom. Međutim, s obzirom na to da se bavim transferima, znam da je Standard ove godine doveo nekoliko vrlo dobrih igrača, iako sa njihovim kvalitetima nisam detaljno upoznat – kazao je Moreira, dodavši da i dalje prati dešavanja u srpskom fudbalu.

– Kad god sam u prilici, trudim se da pogledam neku utakmicu srpskog prvenstva, ali iz inostranstva je teško nalaziti prenose srpske lige. Naravno, sada više obraćam pažnju i na same igrače, te ukoliko primetim nekog mladog i talentovanog, trudim se da saznam što više informacija o njemu – istakao je sjajni fudbaler, koji se posle završetka profesionalne karijere posvetio menadžerskom poslu.

– Moj život je dobar, ali da budem iskren, nedostaje mi igranje fudbala. Sada radim u fudbalu i sa fudbalerima, imam svoju firmu, tako da ne mogu da se žalim. Međutim, najviše bih voleo da mogu ponovo da igram. To mi mnogo nedostaje, ali dobro, život mi je sada ovakav – završio je Moreira, poručivši da će mu biti vrlo drago da svoj sledeći dolazak u Srbiju iskoristi i za posetu Vojvodini, kojoj je poželeo mnogo sreće u predstojećoj utakmici.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike