"Delfini" nemaju više prava na kiks: Kapiten Srbije hvali pristup našeg tima, a Crnoj Gori zamera

02.08.2021

07:56 >> 09:19

0

Meč za borbu za plasman u polufinale u sredu

"Delfini" nemaju više prava na kiks: Kapiten Srbije hvali pristup našeg tima, a Crnoj Gori zamera
Copyright Filip Filipović, MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Crnu Goru i tako obezbedila plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju.

Kapiten “delfina” Filip Filipović istakao je da je ekipa pokazala pravi pristup.

– Svaka utakmica na ovom turniru bila je bitna, svaka je otkrila i razotkrila neke stvari, a ova je pokazala da smo što se tiče pristupa i odbrane na pravom putu – rekao je Filipović posle pobede nad Crnom Gorom (13:6).

– Nismo hteli ništa da prepustimo slučaju, od starta. Rezultat je u drugom planu, videlo se da Crna Gora i nije htela da se bori do kraja, kao što to inače radi protiv nas, ali to je njihova stvar. Pokazali smo energiju, imali su igrača više 8-0, taj pristup i tu agresivnost želimo da zadržimo u četvrtfinalu – istakao je Filipović u razgovoru sa srpskim izveštačima u Tokiju.

 

– Četvrtfinale će biti utakmica na sve ili ništa, za to smo se spremali celog leta, na nama je da se rasteretimo maksimalno psihički, a fizički smo se ovom utakmicom dobro uveli – dodao je Filipović.

– Italija? Nje bitno ko je sa druge strane. Sa verom u Boga i ove momke hoćemo da uđemo u borbu za medalje – poručio je Filipović.

Stefan Mitrović je istakao da je svaka utakmica bitna, da se drži ritam, bez obzira na to što se znalo da se ide u četvrtfinale.

– Više nemamo pravo na kiks, čekamo četvrtfinale, nokaut fazu, i to je ono zbog čega smo došli. Bitno je da držimo odbranu na ovom nivou, ako primimo dvocifren broj golova, biće teško. Italija je nezgodan protivnik, imamo dva dana da se spremimo i daćemo sve od sebe – poručio je Mitrović.

Četvrtfinalne utakmice igraju se u sredu 4. avgusta.

pročitajte još:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike