Ljubimac Zvezdinih navijača debitovao za Siti: Upisao prve minute, ali ne i gol (VIDEO)

25.02.2024

07:13

0

Autor: P.K.

Trener mu ukazao šansu u drugom poluvremenu

Ljubimac Zvezdinih navijača debitovao za Siti: Upisao prve minute, ali ne i gol (VIDEO)
Jovan Mijatović na zagrevanju - Copyright Profimedia

Doskorašnja uzdanica Crvene zvezde, Jovan Mijatović ostvario je prvi nastup u MLS, nedugo nakon što je stigao u Njujork Siti, ali nije uspeo da donese promenu u igri svog tima protiv Šarlota.

Utakmica je počela bez Mijatovića na terenu, a Šarlot je poveo golom Malande u osmom minutu, što je bio jedini gol na meču. Trener Njujork Sitija pokušao je da unese novu dinamiku u igru svoje ekipe uvođenjem Mijatovića u 62. minutu, ali bez uticaja na konačni ishod meča.

 

 

Šarlot je imao šansu da udvostruči vođstvo iz penala, međutim, Kalderon Vargas nije uspeo da realizuje penal.

Među ostalim srpskim igračima u MLS-u, Nemanja Radoja je za Sporting Kanzas Siti odigrao celih 90 minuta u meču koji je završen remijem 1:1 protiv Hjuston Dinama. Defanzivni vezista Šarlota Nikola Petković nije ulazio u igru i čeka svoju priliku za debi.

Ove sezone MLS će videti ukupno osam srpskih fudbalera. Pored Mijatovića i Tanasijevića koji igraju za Njujork Siti, Dejan Joveljić će nastupati za LA Galaksi, Nikola Petković za Šarlot, dok će Ranko Veselinović biti deo odbrane Vankuvera. Takođe, u ligi igraju i golmani Novak Mićović i Marko Ilić, što pokazuje značajno prisustvo srpskih igrača u američkom fudbalu ove godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike