Delije odale počast tragično stradalom navijaču Partizana! Čast nam je što je osvetlao obraz! (FOTO)

21.02.2024

23:35

0

Autor: 24sedam

Zoran Vujović je život izgubio tokom paljenja ambasade SAD

Delije odale počast tragično stradalom navijaču Partizana! Čast nam je što je osvetlao obraz! (FOTO)
Navijači Crvene zvezde - Copyright MN Press

Navijači Crvene zvezde su se okupili i odali počast Zoranu Vujoviću koji je na današnji dan pre 16 godina stradao prilikom paljenja američke ambasade, posle mitinga "Kosovo je Srbija". Vujović inače, veliki navijač Partizana, u trenuku smrti je imao 20 godina i bio je student Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Bio je rodom iz Čaglavice kod Prištine.

Na godišnjicu njegove smrti Delije su u velikom broju došle do jednog od murala u Beogradu koji je posvećen Vujoviću i upalile sveće.

Takođe su objavili saopštenje.

- U ovim trenucima, rođene mi majke, dao bih svoj život za Kosovo i Metohiju i duša me boli kada vidim svoje drugove oko sebe kako se ponašaju u ovim trenucima... Zovem ih da palimo za Beograd u četvrtak, a njihovi odgovori su "ne mogu idem da kupim jaknu", "izlazim uveče, j*ga..." Skroz sam se razočarao! Naravno ima i onih, normalnih, koji razmišljaju patriotski ali smo u manjini..."

Ovo su reči Zorana Vujovića samo dva dana pre nego što je mučenički položio svoj život na oltar otadžbine i stao u red sa besmrtnim kosovskim junacima od iskona do današnjeg dana.

Iako je pripadao našim najvećim rivalima, Grobarima, čast nam je što je ujedno pripadao i navijačkom pokretu kojeg smo i mi deo i tako osvetlao obraz ne samo svojim saborcima nego i svima nama.

Kosovo je ogledalo koje otkriva smisao i suštinu svih i svega u našem rodu. Uprkos tužnoj činjenici da smo mi navijači daleko od adekvatnih odnosa, Kosovo je uvek bilo ono što briše razlike i probleme među nama, makar na trenutak. Zato je i naša tribina lako i odmah prepoznala Zorana Vujovića kao heroja i kao simbol oko koga može da se okuplja čitav srpski narod a naročito mi navijači kojih je on sam bio deo.

Kosovo i Metohija su oduvek bili mesto stradanja i mesto ispita. Ovih dana je posebno teško našem narodu na Svetoj zemlji. Svi oni koji misle da mogu lako da nam otmu (ili da izdaju) Kosmet moraju da znaju da je mnogo Zorana Vujovića u ovom narodu i da im to neće poći za rukom - navodi se u saopštenju Delija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike