Preminuo dugogodišnji funkcioner Partizana! Fudbal je bio njegov život!

19.02.2024

10:34

0

Autor: A. S.

Veliki gubitak za srpski sport

Preminuo dugogodišnji funkcioner Partizana! Fudbal je bio njegov život!
Raša Babić - Copyright MN Press

Ovog ponedeljka stigla je tužna vest iz srpskog fudbala - preminuo je čuveni Ratomir Raša Babić.

Njegov odlazak je veliki gubitak ne samo za njegov Partizan u kome je proveo dugi niz godina, već i za ceo srpski fudbal

- Tužna vest za srpski fudbal, preminuo je Ratomir Raša Babić, dugogodišnji sportski radnik, bivši predsednik Fudbalskog saveza Beograda i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Čovek koji je skoro čitav svoj život posvetio fudbalu, još od 1957. godine kada je zaigrao za Koceljevu iz rodnog kraja. Partizan je bio njegova najveća ljubav, a prva funkcija u klubu iz Humske bila je kao član Saveta omladinske škole 1978. godine - navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije i dodaje:

 

 

- Bio je član Skupštine Partizana, Upravnog odbora kluba iz Humske, a u periodu kada su čelni ljudi kluba bili Mirko Marjanović i Dragan Đurić, potpredsednik Partizana. Ratomir Babić se najviše isticao u radu omladinske škole, bio je dugo godina i predstavnik Partizana u Zajednici Superlige, zatim veoma aktivan i poštovan član Izvršnog odbora FSS. Dolaskom na mesto predsednika Fudbalskog saveza Beograda učinio je da se Savez finansijski oporavi, osavremeni i postane stabilan.

Posle dolaska Slaviše Kokeze na mesto predsednika FSB, postao je počasni predsednik FS Beograda. Bio je i član Komisije FSS za sprovođenje izbora, kao i dugogodišnji delegat na utakmicama najvišeg ranga domaćeg fudbalskog takmičenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike