Mbape ide iz PSŽ-a, spremna je i zamena? Vršnjak je, ali i šampion i vicešampion u jednom!

16.02.2024

10:16

0

Autor: D. N.

Spekuliše se da bi za njega mogli da traže oko 150 miliona evra

Mbape ide iz PSŽ-a, spremna je i zamena? Vršnjak je, ali i šampion i vicešampion u jednom!
Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Kilijan Mbape će skoro sigurno da napusti Pari Sen Žermen na kraju sezone i preći u Real Madrid. Pošto je odlazak reprezentativca Francuske izvestan, mora da se razmišlja o adekvatnoj zameni.

Tako, prema navodima Atletika prvi favorit za zamenu 25-godišnjeg ofanzivca je vršnjak Viktor Osimen. U tom slučaju, "sveci" bi Napoliju morali da plate oko 150 miliona evra. Spekuliše se da bi toliko mogao da traži gazda prvaka Italije, Aurelio de Laurentis.

Nigerijac je u Napoli došao 2020. godine iz Lila za 75 miliona evra, a prošle produžio ugovor, koji ističe u junu 2026. godine.

Profimedia
 

Ali PSŽ nije jedini koji bi u svojim redovima želeo da vidi napadača, pošto su zainteresovani i Arsenal i Čelsi.

Inače, sam Osimen je prošlog meseca rekao da je već doneo odluku o narednim koracima, bez obzira na to što mu ugovor sa Napolitancima važi još dve godine.

Prošle sezone bio je mnogo efikasniji, pošto je u 32 utakmice dao 26 golova, pa je to između ostalog i doprinelo osvajanju titule u Seriji A. Sada je situacija znatno lošija, pošto je Napoli na devetom mestu na tabeli, sa 25 bodova manje od vodećeg Intera. Samim tim, pošto je situacija lošija, postoji i želja za odlaskom.

Nedavno se i vratio sa Kupa afričkih nacija, a njegova Nigerija je u finalu izgubila od Obale Slonovače.

Podsetimo, Osimen je svojevremeno bio u sukobu sa upravom, posle snimka u kojem ga je njegov klub ismejavao. Tako da bi i to moglo da bude dodatni razlog za selidbu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike