Ključa u Barsi: Laporta besneo, razbijao po loži, pa na kraju postavio ultimatum Ćaviju!

13.02.2024

18:43

0

Autor: P.K.

Dugo se skuplja bes predsednika Barselone, sada je sve izašlo na površinu

Ključa u Barsi: Laporta besneo, razbijao po loži, pa na kraju postavio ultimatum Ćaviju!
Đoan Laporta - Copyright Profimedia

Strpljenje Đoana Laporte je na izmaku. Nerešeno protiv Granade na Monžuiku (3:3) oslobodio je sav gnev koji predsednik Barselone dugo skuplja, svestan da je tim blizu da ostane bez svih trofeja ove sezone. A tim ne gubi samo na terenu.

Posle ispadanja u Superkupu i Kupu, situacija u Primeri ne budi optimizam - tim je treći, deset bodova iza lidera Real Madrida, dok je u Ligi šampiona cilj samo takmičenje, ali s obavezom da se prođe Napoli i dođe do četvrtfinala.

Kako piše As, Laporta je u besu, bacao je posuđe sa posluženjem u loži, slušao je prigovore nekih od članova kluba, posle čega je održao sastanak sa sportskom komisijom. Tu se već malo smirio, a onda se sastao i sa Ćavijem Ernandezom.

Kako pišu Španci, sastanak je bio kraći nego obično, trajao je samo pet minuta, ali Laporta je poslao jasnu i odlučnu poruku. Prema novinaru Davidu Bernabeuu, predsednik je zatražio "hitna rešenja".

As piše da je Laporta dao Ćaviju jasan ultimatum: "Kikseva više ne sme biti".

Poruka se odnosila na naredna dva gostovanja: Selta i posebno Napoli. Loš rezultat na bilo kojem od ta dva meča definitivno bi otvorio Pandorinu kutiju, posebno u Ligi šampiona. Trenutno, Damoklov mač visi nad glavom Ćaviju više nego ikad.

Težak poraz u Napoliju ubrzao bi njegovu smenu.

U planovima kluba bilo je osvajanje 15 bodova iz pet mogućih mečeva u Primeri, gde je kalendar teoretski bio povoljniji za Barsu, ali poraz kod kuće od Viljareala (3:5) i nerešeno protiv Granade (3:3) ostavili su bilans od 7 od mogućih 12 bodova, uz još jednu utakmicu ovog vikenda na Balaidosu.

Nema sumnje da Laporta robuje svojim rečima. Tokom izborne kampanje neprestano je ponavljao da će sa njim na čelu kluba "poraz snositi posledice". U nedelju na Monžuiku već je morao da trpi prigovore nekih članova koji su ga podsetili na njegove reči, posebno na neaktivnost predsednika usled loših rezultata koje Barsa sad već gomila.

Sa jedne strane, deluje jasno da Laporta priprema teren za moguću dramatičnu odluku. Prvu rundu dobio je Ćavi. Ako pogreši, biće posledica. Videćemo kako će trener i tim odgovoriti na takav ultimatum.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike