Romano otkriva – ovoga puta neće biti „Mbape sage“! Ništa nije potpisano - ovo je sve što treba da znate o transferu 21. veka!

05.02.2024

18:51

0

Autor: A. Š.

Najuticajniji fudbalski insajder doneo je nekoliko veoma bitnih informacija o potencijalnom prelasku francuskog asa u Madrid

Romano otkriva – ovoga puta neće biti „Mbape sage“! Ništa nije potpisano - ovo je sve što treba da znate o transferu 21. veka!
Kilijan Mbape - Copyright Profimedia

Iako su francuski mediji nedavno objavili da je prelazak Kilijana Mbapea u Real Madrid gotova stvar, trenutna situacija je nešto drugačija. Istina, transfer veka je nikad bliži realizaciji - okruženje Florentina Pereza je prilično samouvereno u uspešan završetak posla, dok njihove kolege iz Pariza već imaju spreman ceo plan u slučaju da Kilijan stavi paraf na ugovor sa „kraljevskim klubom“.

Sve ovo, kao i još neke prilično važne informacije doneo je najuticajniji transfer insajder Fabricio Romano, počevši od toga koji je ključni korak u celoj priči.

- Trenutak kada će posao biti gotov jeste momenat kada Mbape obavesti PSŽ i predsednika Nasera Al Kelaifija. To nije samo formalni korak, to je ključan korak koji je dogovoren prošlog leta na sastanku Kilijana i Al Kelaifija – ispričao je Romano, pa pojasnio:

- Tada je Mbape bio u užasnoj situaciji sa PSŽ-om, nije putovao sa ekipom na pripremnu turneju u Japan. U tom trenutku jedini izlaz je bio „pakt“ između igrača i predsednika, koji su tada postigli džentlmenski dogovor po kojem se Mbape odrekao 80 miliona evra bonusa za lojalnost ukoliko na kraju sezoni napusti „Park prinčeva“, i obećanje francuskog reprezentativca da će prvo iskomunicirati sa PSŽ-om i Al Kelaifijem lično kakvu je odluku doneo.

Italijanski novinar je naglasio da u ovom trenutku u Pariz nije stiglo nikakvo zvanično obraćanje Mbapeovog okruženja, te da trenutno ništa nije potpisano između Kilijana i PSŽ-a, Real Madrida ili bilo kojeg drugog kluba.

- Po informacijama koje stižu iz krugova bliskih PSŽ-u, Real Madridu i Mbapeu odluka će biti doneta uskoro. Neće se čekati leto, neće biti te vrste sage kao u prethodnim prelaznim rokovima – naglasio je Fabricio, pa otkrio informacije do kojih je došao iz krugova bliskih klubovima.

- Real Madrid je super samouveren u slučaju Mbape. Osećaju, u razmenama koje imaju sa Kilijanovom stranom, da je ovoga puta drugačije. Ovoga puta osećaj je pozitivan, a ljudi bliski Florentinu Perezu smatraju da je Kilijan sada stvarno spreman za korak da se pridruži Realu, koji aktivno radi i ima spreman svaki detalj dogovora sa Mbapeom – rekao je transfer guru, dodavši:

- Samouverenost Reala je u Upravi kluba, ali i u svlačionici. Najvažniji igrači Reala imaju osećaj da je ovoga puta klub spreman da napravi korak ka Mbapeu i u svakodnevnim razgovorima se ističe da je dogovor veoma, veoma blizu.

Zanimljiva je i finansijska strana priče…

- Treba napomenuti i da je ponuda iz Madrida, koja će se ovoga puta naći pred Francuzom, znatno drugačija, sa manjom platom u poređenju sa onom koju ima u PSŽ-u. Real je pokazao odlučnost stavom da „Mbape može da dođe pod našim uslovima, u suprotnom ćemo se okrenuti drugim rešenjima“. Fiksna plata će biti manja, ali će bonus za potpis biti značajna stavka.

Da se „nešto iza brda valja“ govore i informacije sa „Parka prinčeva“.

- Pariz čeka odluku, ali već ima spreman plan za obe situacije - da Mbape ostane u klubu, čemu se još nadaju iako znaju da će biti teško, ali ono što je još važnije na stolu već imaju ceo plan za život bez Mbapea. Znaju da je prilično realna opcija da prva zvezda francuskog fudbala potpiše za Real, znaju da su Madriđani prilično samouvereni i imaju plan za taj slučaj, sa više od tri igrača – top centralnim defanzivcem, veoma važnim vezistom i igračem koji će zameniti Mbapea – rekao je na kraju Fabricio Romano.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike