Novi šok za UEFA: Poznato kad startuje Superliga bogatih i koji klubovi učestvuju!

02.02.2024

15:58

0

Sve detalje otkrio predsednik Barselone Đoan Laporta

Novi šok za UEFA: Poznato kad startuje Superliga bogatih i koji klubovi učestvuju!
Đoan Laporta - Copyright Profimedia

Nakon što je sud u Luksemburgu doneo odluku da je UEFA nezakonito sprečila klubove da formiraju Superligu bogatih, a sada je poznato kada kreće novo takmičenje i ko će biti učesnik.

To je otkrio prvi čovek Barselone Đoan Laporta, klub koji je jedan od glavnih pobornika Superlige.

- Mi želimo da krene početkom naredne sezone, ako to ne bude realno, onda se pomera na 2025. godinu. Spremna je ozbiljna finansijska injekcija. Svaki klub će dobiti 100 miliona evra, priznaćete taj novac ne može da se zaradi ni osvajanjem Lige šampiona - istakao je Laporta.

Predsednik Katalonaca otkrio i koji će klubovi za sada da učestvuju, zanimljivo da među njima nema timova iz Premijer lige.  

- Barselona, Real Madrid, Inter, Milan, Napoli, Roma, Marsej, Benfika, Sporting, Porto, Anderleht, Klub Briž, PSV, Ajaks, i Fejnord. Superliga bi imala 16 ili 18 klubova. Prisetimo se da je i UEFA Kup evropskih šampiona iz 1955. godine igralo vrlo malo klubova. Nadamo se da će nam se priključiti i Atletiko iz Madrida.

Laporta ipak veruje da će se jednog dana ovoj ligi priključiti i timovi iz Engleske. 

- Mislim da Englezi neće odmah ući, ali želimo da nam se pridruže. Puno smo razgovarali s Liverpulom, Čelsijem, Junajtedom i Sitijem. PSŽ neće, jer im UEFA čuva leđa - zaključio je Laporta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike