Partizanova transfer bomba! Najbolji igrač Južne Koreje stiže za 1,2 miliona evra!

19.01.2024

19:08

0

Autor: P.K.

Najzvučnije pojačanje crno-belih ove zime

Partizanova transfer bomba! Najbolji igrač Južne Koreje stiže za 1,2 miliona evra!
Jang-jun Goh (Desno) - Copyright Profimedia

Južnokorejski reprezentativac Jung-jun Goh (22) postaće peto i verovatno poslednje pojačanje Partizana u zimskom prelaznom roku, prema informacijama Telegrafa.

Goh dolazi iz Pohang Stilersa, a Partizan će za njega izdvojiti 1.200.000 evra obeštećenja, isplaćenih u četiri rate, sa dodatnih 10 odsto od buduće prodaje. Napadač će potpisati ugovor na četiri i po godine.

Partizan je dugo bio u potrazi za Gohom, jednim od najtalentovanijih igrača Južne Koreje, ali je naišao na prepreke zbog visokih finansijskih zahteva Pohanga, koji su prvobitno tražili 2.500.000 evra.

Trener Igor Duljaj i klub uložili su mnogo napora da obeštećenje smanje na prihvatljivu cifru, a u tome je pomogao Dejan "Boske" Damjanović, bivši napadač i istaknuti igrač južnokorejske lige, svojim kontaktima u Koreji.

Goh se ističe svojim talentom, brzinom, eksplozivnošću, odličnim kretanjem između linija i sposobnošću za igru na krilu ili kao organizator igre. Visok je 170 cm, bolje koristi desnu nogu, a prošle sezone je proglašen za najboljeg igrača u Južnoj Koreji. Bio je član svih mlađih selekcija, a sa A timom osvojio zlatnu medalju na Azijskim igrama, čime je izbegao obavezan vojni rok.

Goh je drugi igrač za koga je Partizan platio obeštećenje ovog zimskog prelaznog roka, posle Nikole Miličića (500.000 evra). Ostala tri igrača - Leonard Ovusu, Denil Kastiljo i golman Miloš Krunić su došli bez ulaganja.

Očekuje se da će se Goh priključiti ekipi sledeće nedelje, budući da je trenutno u Antaliji na mini-pripremama sa reprezentacijom Južne Koreje, koja je udaljena samo 190 kilometara od Partizanove baze na Kipru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike