Partizanov klinac i definitivno otišao! Predstavljen u novom klubu, a na oproštaju je "vratio film"!

19.01.2024

11:45

0

Autor: D. N.

Ilić je pričao i o derbiju sa Zvezdom, kao i o detaljima transfera u Seriju A

Partizanov klinac i definitivno otišao! Predstavljen u novom klubu, a na oproštaju je "vratio film"!
Ilić za pobedu Partizana - Copyright MN Press

Mihajlo Ilić je i zvanično predstavljen kao fudbaler Bolonje, što je potvrđeno i na sajtu italijanskog kluba. Omladinski reprezentativac Srbije je napustio Partizan i potpisao ugovor do 2028. godine.

Otprilike u isto vreme, objavljeni su slika sa dresom novog kluba, kao i intervju na sajtu crno-belih.

- Koliko god da je teško, jer sam kao dete došao u Partizan, ovo je veliki korak u mojoj karijeri i ostvarenje još jednog fudbalskog sna. Pratim Seriju A i radujem se što ću moći da učim, napredujem i da svojim partijama pokažem zašto je moj Partizan veliki klub.

Zahvaljujem se svima u Partizanu, upravi i šefu Duljaju što su mi ovim transferom omogućili da napravim korak više u svojoj karijeri.

Nakon dve prelepe godine u prvom timu i šest godina u omladinskoj školi, došao je dan da odem u neki, možda trenutno, bolji klub, i da se oprobam u boljim liga. Došao sam da se pozdravim sa igračima sa kojima sam jeo, delio svlačionicu, spavao i delio lepe, ali i loše trenutke.

Došao sam i da se pozdravim i sa Teleoptikom, i sa ljudima koji su ovde zaposleni, jer sve to veže neke lepe uspomene. Očekivao sam da će doći taj dan, ali sve se previše brzo izdešavalo, u dan ili dva. Već sutra putujem i krećem u novu sredinu, novi početak. Sigurno je da će mi ovde svi nedostajati, saigrači, stručni štab, Teleoptik, ali fudbal je takav i moramo da se priviknemo - kazao je Ilić.

Najbolja liga za mene

Koliko si pratio Seriju A, da li si se možda čuo sa nekim od bivših igrača Partizana, na primer Nikolom Milenkovićem?

- Pratim fudbal, i Lige "petice", ali u poslednje vreme sam počeo baš da gledam i Seriju A. Deluje mi da je to trenutno najbolja liga za mene, ali videćemo pravo stanje kada stignem tamo. Nisam se čuo ni sa kim. Blekija sam video na aerodromu tokom praznika, ali tada ništa nisam znao - dodao je Ilić.

Interesovanje drugih klubova je postojalo još pre nekoliko meseci...

- Tada su snovi bili, pre svega da se ostane ovde u Partizanu, zato što je ovo jedan od najlepših i najboljih klubova u Evropi. Kada dođete ovde, prvi cilj vam je da zakoračite na teren prvog tima, na JNA, da trenirate sa prvotimcima, da dođete do nečega o čemu ste sanjali. Moji ciljevi su bili da debitujem, da se ustalim, i treći je bio večiti derbi.

Ja sam imao veliku želju, da kakve god ponude bile, da ostanem, da odigram barem jedan večiti derbi, i da osetim atmosferu, kao i celokupnu sedmicu pred večiti derbi. Dočekao sam ga i pobedili smo, završili smo na na prvom mestu i napravili smo jednu lepu priču (i u svlačionici i na terenu). Žao mi je što na neki način ostavljam igrače, ali im želim sve najbolje, zato što bih ja najviše voleo da na leto dođem ovde kako bismo proslavili titulu.

Sada, kada karijeru nastavlja u inostranstvu, mladi defanzivac je dao savete ostalim igračima iz Omladinske škole. A "savetovao" je i sebe, "malog Ilketa".

- Bio je baš težak put, pun uspona i padova, ali to je sport. Ako se ne nadaš da ćeš uspeti, teško je da će se to ostvariti. Sve mlade igrače, koji tek počinju, posavetovao bih da moraju da veruju, i da su svi snovi ostvarivi! Meni se ostvarilo, i idem sada dalje da probam da napravim karijeru na zavidnom nivou, i da se oprobam sa igračima koji već dugi niz godina igraju ozbiljne lige, i pre svega da vidim gde sam. Malom Ilketu preporučujem da nastavi da bude gladan uspeha i svega što je bio kada je ovde došao, zato što je ovo sve tek početak.

MN Press
 

Nedavno je osetio i kako je igrati u "večitom derbiju", okršaju sa najvećim rivalom, Crvenom zvezdom.

- Tih dana je bila polemika da li će se derbi igrati... Meni je bila velika želja da odigram, kako god se završilo, zato što je to jedno veliko iskustvo i najveća utakmica na našim prostorima, za koju svi živimo. Šef je te nedelje probao da nas rastereti na treninzima, i trudio se da psihički uđemo u taj meč bez opterećenja, što smo na kraju i učinili. Na poslednjem treningu pred derbi je bila mala, pozitivna trema.

Veče pred je bilo razmišljanja o tome šta će biti i kako će biti, nisam mogao dugo da se uspavam. Sa Stojketom sam igrao neke igrice tipično za svaki karantin, ali pred derbi smo malo duže ostajali budni i razgovarali.

Nedostajaće PUBG

- Ovde ima dosta lepih, ali i loših stvari koje smo zajedno prolazili, ali najviše će mi nedostajati zajedništvo sa igračima sa kojima sam se viđao svaki dan.

Nedostajaće mi i ljudi koji su ovde zaposleni, koji brinu o nama 24h dnevno. Izvdojio bih PUBG (video igra) koji smo igrali svi zajedno - odgovorio je na pitanje šta će mu najviše nedostajati.

Tada smo pričali "Sutra u ovo vreme ili smo svi presrećni, ili nažalost idemo kući, na pauzu tužni zato što nismo ostvarili ciljeve". Došao je dan kada smo izašli  na teren. Publika, ekipa, celo to veče je bilo nestvarno. Ostvarili smo pozitivan rezultat. Utakmica je bila dobra, ginuli smo jedan za drugog. Na najlepši mogući način, sa prvim mestom i pobedom u derbiju smo završili polusezonu. Svi smo bili srećni.

Opisao je novi fudbaler Bolonje i kako se osećao kada su mu saopštili da se kreće u realizaciju transfera.

- Bile su razne priče i u toku polusezone, ali to mene nije uzrujavalo. Ja sam bio u Partizanu i ništa sem utakmica me nije zanimalo. Bilo je tu par poziva od strane raznih klubova i menadžera... Otišao sam na pauzu i bio sa svojima. Dan nakon Božića, pozvao me moj agent i saopštio mi da se pregovori nastavljaju za dva dana (od tog dana) u Italiji i da on ide tamo, da će najverovatnije do kraja te nedelje sve biti završeno. Mi smo u sredu ovde imali okupljanje, a u četvrtak se već sve znalo.

Ja sam priželjkivao, i mislio sam da će to kad tad doći, ali smatrao sam da ima vremena. Odjednom je to došlo, i u glavi sam imao milon misli o tome kako ću se snaći,  ali živ se čovek na sve navikne. Idem tamo da pokažem najboljeg sebe, da opravdam ovaj klub koji je mene podigao. Jedva čekam da vidim gde sam.

I za kraj, Ilić se još jednom zahvalio.

- Pre svega zahvalnost svim pravim navijačima koji su bili uz nas u svim danima. I kada je bilo teško u prethodne dve godine koje nisu bile sjajne (nije bilo titula). Verovatno sve to mora da se prođe... Zahvalio bih se i saigračima, i navijačima. Žao mi je što dolazi taj dan kada se rastajemo, ali je sigurno da ćemo se ponovo sresti - zaključio je 20-godišnjak.

Podsetimo, crno-beli su trenutno na pripremama na Kipru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike