Zato su „kraljevski klub“: Real čeka da mu PSŽ sam ponudi Mbapea

06.08.2021

21:51 >> 21:56

0

Autor: Adam Štulić

Madriđani su uvereni u veliku transfer pobedu

Zato su „kraljevski klub“: Real čeka da mu PSŽ sam ponudi Mbapea
Copyright Kilijan Mbape foto: MN Press

Barselona tuguje, Pariz strepi, a u belom delu Madrida je nirvana. Barem prividno, i barem zasad. Odlazak Lea Mesija do temelja je uzdrmao „Nou Kamp“, dok zidine „Parka prinčeva“ podrhtavaju u išekivanju transfera koji bi mogao da bude najveći ovog leta. A konkurencija će mu biti žestoka.

Madriđani se od četvrtka naslađuju nad mukom najvećeg rivala, koji nije uspeo da zatvori finansijsku konstrukciju za ostanak argentinskog superstara. Mesi je na pragu PSŽ, a taj transfer mogao bi da izazove ogromnu detonaciju u Madridu, gde se samo čeka poziv iz „grada svetlosti“ kako bi se ušlo u realizaciju „projekta Mbape“.

Iako na „Parku prinčeva“ decidirano tvrde da viđeni dolazak Mesija nema nikakve veze sa statusom sjajnog francuskog napadača, realni su izgledi da do kraja letnje transfer pijace dođe do dugo najavljivane selidbe Kilijana Mbapea na „Santijago Bernabeu“.

Koliko god da su vlasnik PSŽ Naser Al Kelaifi upinje da ubedi reprezentativca „trikolora“ da potpiše novi ugovor, toliko je Mbpae rešen da istraje u odluci da promeni sredinu.

Na prvi pogled pat pozicija u kojoj su „nož i pogača“ u rukama čelnika PSŽ, na kojima je da odluče da li žele da zarade barem nešto od fudbalera kojeg su Monaku platili 145 miliona evra, ili će ga pustiti da narednog leta ode bez centa obeštećenja.

S druge strane na „Santijago Bernabeuu“ sa smeškom čekaju kraj pregovora PSŽ i Mesija, svesni činjenice da „sveci“ moraju nekoga da prodaju ukoliko žele da zatvore jedan od najzvučnijih transfera u fudbalskoj istoriji. A u ovom trenutku je samo jedan igrač spreman da napusti Pariz.

Pročitajte još

Zbog toga čelnici Reala mirno i strpljivo čekaju poziv Al Kelaifija i predlog za kupovinu Mbapea, svesni da će, ako do toga i ne dođe, već u januaru moći da dogovore sve detalje saradnje sa sjajnim napadačem.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike