Mbapeov san o novom ugovoru sa PSŽ je (ne)moguća misija: „Sveci“ na ovo nikada neće pristati

04.07.2021

12:26 >> 12:27

0

Autor: Adam Štulić

Dolazak Francuza u madridski Real je sve izvesniji, pitanje je samo u kom trenutku

Mbapeov san o novom ugovoru sa PSŽ je (ne)moguća misija: „Sveci“ na ovo nikada neće pristati
Copyright Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Teške nedelje su iza Kilijana Mbapea. Dok se s francuskom reprezentacijom spremao za EURO, morao je da vodi „medijski rat“ sa vlasnikom PSŽ Naserom Al Kelaifijem oko produžetka ugovora sa „svecima“, što se očigledno odrazilo na njegove partije tokom EP.

Kontinentalni šampionat, koji ulazi u samu završnicu, bio je razočaravajuć, kako za „trikolore“, koji su učešće završili u osmini finala porazom od Švajcarske na penale, tako i za samog Mbapea, koji u četiri utakmice nije postigao nijedan gol, a još je i bio neprecizan u odlučujućoj penal seriji prve runde nokaut faze prvenstva Evrope.

Ono što situaciju sjajnom Francuzu dodatno čini težom, jeste veliki oblak neizvesnosti oko njegove budućnosti. Ugovor sa PSŽ mu ističe narednog leta, a iako je čelnike kluba, navodno, obavestio da novi neće potpisati, kod Mbapea, ipak, još tinja nada da bi mogao da postigne dogovor s trenutnim poslodavcima. Ipak, šanse za tako nešto gotovo da ne postoje, uverava „Marka“.

Ugledni španski list, koji celu situaciju prati zbog toga što je madridski Real viđen kao naredna destinacija fenomenalnog napadača, piše kako bi Kilijan stavio paraf na novi ugovor sa „svecima“, pod uslovom da u njemu ima izlaznu klauzulu u slučaju da ga pozove „kraljevski klub“.

To je nešto na šta, kako piše „Marka“, PSŽ neće nikada pristati, pre svega zato što propisi Lige1 takvu klauzulu ne dozvoljavaju. Jedini način da se takav dogovor sprovede u delo jeste privatni sporazum igrača i kluba, što bi predstavljalo veliki rizik za obe strane, što je još jedan od razloga zbog čega rukovodstvo francuskog vicešampiona ne bi pristalo na takav sporazum, uz svestan rizik da narednog leta Mbape ode bez centa obeštećenja, iako je Parižane, kada je dolazio iz Monaka, koštao 180 miliona evra.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike