Došle mu glave poruke koleginicama: Poznato na koliko je Overmars izbačen iz fudbala!

10.01.2024

13:05

0

Savez Holandije odlučio se na ovaj korak zbog skandala dok je bio sportski direktor Ajaksa

Došle mu glave poruke koleginicama: Poznato na koliko je Overmars izbačen iz fudbala!
overmars - Copyright Profimedia

Fudbalski savez Holandije (KNVB) zabranio je bivšem reprezentativcu ove zemlje Marka Overmarsu da obavlja bilo kakvu funkciju u profesionalnom fudbalu u narednih godinu pošto je slao neprikladne poruke koleginicama.

U saopštenju KNVB se navodi da je suspenzija Overmarsa na snazi od 16. novembra prošle godine, a nekadašnji holandski reprezentativac ima pravo na žalbu.

Overmars je u februaru 2022. godine napustio funkciju sportskog direktora Ajaksa zbog "neprihvatljivog ponašanja" prema koleginicama.

On se potom izvinio zbog svog ponašanja, ali holandski sud nije imao milosti prema njeme i odlučio je da zabrani Overmarsu obavljanje bilo kakve funkcije u holandskom fudbalu na period od dve godine, od kojih je jedna uslovna.

KNVB je saopštio da je zatražio od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) da zabrana Overmarsu bude proširena na globalni nivo, pošto je on sada sportski direktor belgijskog Antverpena.

Dalje navode da je FIFA prihvatila zahtev FS Holandije zbog čega će Overmars morati da napusti posao u Belgiji.

Portparol Overmarsa izjavio je za NRC da je njegov klijent obavešten o suspenziji, ali je dodao da bivši holandski fudbaler u ovom trenutku ne želi da se oglašava.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike