Ovo je moralo da se desi mnogo ranije! Ajaks napokon otpustio trenera!

24.10.2023

06:46

0

Autor: G. F.

Moris Stajn doveo klub u zonu ispadanja, nije bilo drugog rešenja

Ovo je moralo da se desi mnogo ranije! Ajaks napokon otpustio trenera!
Bivši trener Ajaksa Moris Stajn - Copyright Profimedia

Iako je nakon poslednjeg u nizu poraza Ajaksa od Utrehta trener Moris Stajn izjavio da ima punu podršku rukovodstva i igrača, on više nije trener "kopljanika".

Holandski fudbalski velikan obavestio je javnost da se sporazumno razišao sa šefom stručnog štaba pretposlednjeg tima Eredivizije. 

Ne zbog daljeg sunovrata na tabeli već zbog najgoreg starta u prvenstvu još od 1954. godine. i opšteg utiska da ova ekipa ne može više i dalje s njim.

 

 

- Ajaks i Moris Stajn prekidaju saradnju, odluka na snagu stupa odmah. Klub i Stajn su zajednički dogovorili prekid saradnje. Stajn je u Ajaks stigao ovog leta iz Sparte i imao je ugovor do 30. juna 2026. godine - naveo je Ajaks u kratkom saopštenju.

Oglasio se i iskusni stručnjak, svestan da nije jedini problem, ali i toga da su smene normalne stvari u takvim situacijama. 

- Ovoga jutra sam seo sa ljudima iz uprave kluba i nastavilo smo razgovore i posle podne. Došli smo do zaključka da je za Ajaks najbolje da se rastanemo iako lično zbog toga žalim. Svi koji me poznaju, znaju da sam uradio sve da vratim Ajaks na mesto koje mu pripada. Ali, nisam uspeo. Želim da se zahvalim navijačima i ljudima sa kojima sam radio sa nadom da će Ajaks uskoro pronaći svoj put - rekao je Stajn.

Ulogu vršioca dužnosti trenera, do izbora novog šefa struke, obavljaće Hedvig Maduro.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike