Fudbalski svet strahuje za život još jedne legende! Srce nekadašnjeg reprezentativca radi sa samo 30 procenata!

19.01.2023

17:54

0

Autor: A. Š.

Mark Overmars preživeo težak srčani udar

Fudbalski svet strahuje za život još jedne legende! Srce nekadašnjeg reprezentativca radi sa samo 30 procenata!
Klarens Sedorf, Mark Overmars i Denis Berkamp - Copyright Profimedia

Holandska javnost doživela je blagi šok kada je krajem prošle godine objavljeno da je tamnošnji legendarni fudbaler Mark Overmars doživeo srčani udar. Dvadesetak dana kasnije stižu još strašnije vesti – nekadašnji reprezentativac „lala“ nije imao moždani nego srčani udar i to izuzetno težak, pošto je njegovo srce pretrpelo nepopravljivu štetu.

Kako prenose holandski mediji, Overmars je bio na bolničkom lečenju od 30. decembra, a pošto su ga doktori stabilizovali pušten je na kućno lečenje, iako mu srce radi sa samo 30% kapaciteta.

Holandski „Telegraf“ piše da je deo Overmarsovog srčanog mišića prestao da radi i da je sada njegova sposobnost upumpavanja krvi u telo smanjena za 70 procenata, a procene su da će mu trebati najmanje godinu dana za oporavak, uz uzimanje odgovarajuće terapije do kraja života.

Podsetimo, posle zavidne igračke karijere u Ajaksu, Arsenalu i Barseloni Mark Overmas je 10 godina bio sportski direktor velikana iz Amsterdama, pre nego što je prošle godine bio primoran da napusti tu funkciju posle skandala sa slanjem neprimerenih sms poruka nekolicini žena zaposlenih u holandskom šampion. Ipak, nekoliko meseci kasnije na istu funkciju ga je postavio Antverpen, koji je zbog tog poteza ostao i bez nekoliko sponzora.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike