Finansijski raj u Saudijskoj Arabiji postao košmar! Zvezde se kaju i traže način da se što pre vrate u Evropu!

08.01.2024

20:45

0

Autor: A. Š.

Nekoliko njih spremno je da se odrekne basnaslovnih cifri, samo da bi se vratili na Stari kontinent… A, navodno, je među njima i Karim Benzema…

Finansijski raj u Saudijskoj Arabiji postao košmar! Zvezde se kaju i traže način da se što pre vrate u Evropu!
Karim Benzema - Copyright Profimedia

Saudijski milioni mnogo lepše izgledaju na papiru, nego što ih je u stvarnosti lako zaraditi. Osetilo je to na svojoj koži nekolicina velikih fudbalskih imena, koja su prošlog leta udobnost Evrope zamenili egzotikom na Bliskom istoku.

I, prema saznanjima španskog „Sport“, debelo se pokajalo zbog te odluke… Toliko, da je nekoliko njih spremno da se odrekne basnaslovnih cifri, samo da bi se što pre vratili na Stari kontinent… A, navodno, je među njima i Karim Benzema…

Katalonski list piše da, samo šest meseci pošto su stigli u Saudijsku Arabiju, nekoliko zvezda evropskog fudbala žali zbog toga što su napustili svoje klubove, shvativši veoma brzo da novac ne kupuje sreću, a kao glavne razloge za teško prilagođavanje navode drugačiju klimu (velika vrućina i vlažnost vazduha), slabu posećenost utakmicama i šokantna kultura, prevashodno u pogledu prava žena i poteškoćama sa kojima se susreću njihove supruge.

Nekadašnji kapiten Liverpula Džordan Henderson prihvatio je letos poziv Stivena Džerarda da mu se pridruži u Al Etifaku za 40 miliona evra po sezoni, ali iskusni vezista razmišlja da se već predstojećeg leta vrati u Evropu i tako se odrekne ogromne svote novca koju bi trebalo da inkasira po slovu ugovora koji je na snazi do 2026. godine.

U sličnoj situaciji nalazi se i njegov saigrač iz Liveprula Roberto Firmino, koji je od Al Ahlija dobio ugovor do 2026. godine vredan 20 miliona evra po sezoni. Ipak, posle bajkovitog početka i het-trika na debiju, brazilski napadač od tada (11. avgust) nije postigao nijedan gol pa je u međuvremenu preseljen i na klupu.

„Sport“ podseća i da gubitak oca u novembru prošle godine nije olakšao Firminu privikavanje na Džedu, a ostrvski mediji pišu da bi Brazilac uskoro mogao da potraži način da se vrati u Premijer ligu.

Na kraju, možda i najšokantnija saznanja sportskog lista iz Barselone odnose se na Karima Benzemu. Nekadašnji kapiten madridskog Reala stigao je letos kao odgovor Al Itihada na dolazak Kristijana Ronalda u Al Nasr šest meseci ranije.

Ugovor kao iz snova za fudbalera od 36 godina -  saradnja do 2026. sa sigurnom zaradom od oko 200 miliona evra po sezoni (uključujući i komercijalne ugovore)…

Ipak, krajem prošle godine francuski napadač našao se pod žestokim kritikama, koje su dodatno dobile na težini posle ubedljivog poraza od Al Nasra, a sve zbog, po mišljenju navijača i javnosti, slabog učinka osvajača Zlatne lopte (9 golova u 15 utakmica) koji je označen i kao glavni krivac za to što se Al Itihad nalazi na sedmom mestu na tabeli.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike