On je prva pozajmica iz Arabije u Premijer ligu? Trener ga obožava, osvajali su trofeje, stiže već u januaru?!

28.11.2023

23:57

0

Autor: P.K.

Totenhem je osakaćen povredama, a trener ga vrlo dobro poznaje

On je prva pozajmica iz Arabije u Premijer ligu? Trener ga obožava, osvajali su trofeje, stiže već u januaru?!
Žota u dresu Al Itihada - Copyright Profimedia

Totenhem sprema fenomenalno pojačanje i glavnu želju trenera Endža Postekoglua – Žotu! To bi trenera ujedinilo sa ovim levim krilom, pošto su dve sezone uspešno sarađivali u Seltiku, a i pokrpilo rupe nastale brojnim povredama.

Prioritet severnolondonskog kluba je da dovede štopera kada se otvori januarski prelazni rok, ali traži se i kratkoročno rešenje na krilu nakon dugoročnih povreda Manora Solomona i Ivana Perišića.

Žota (24) je dostupan za pozajmicu jer nije imao pravo da igra za Al-Itihad u Saudijskoj ligi zbog pravila koje ograničava klubove na osam stranih igrača. Poslednji od njegovih pet nastupa kao rezervista u domaćoj ligi bio je u septembru, iako je mogao da igra dva puta u Azijskoj ligi šampiona u poslednja dva meseca.

Al-Itihad je platio do 25 miliona funti da ga dovede iz Seltika u julu pre nego što su doveli Fabinja iz Liverpula i Luiza Felipea iz Betisa, i to u tim u kome su već bili Karim Benzema i N'Golo Kante. Klub je četvrti u ligi i prvi u svojoj grupi Azijske lige šampiona.

Žota je postao ključni igrač u timu Seltika tokom dve sezone rada sa Postekogluom, pošto je imao učinak od 28 golova i 26 asistencija u svim takmičenjima. Inicijalno se pridružio škotskom klubu na pozajmici pre nego što su aktivirali njegovu otkupnu klauzulu od 6,5 miliona funti iz Benfike na početku prošle sezone.

Njegova nepredvidivost na terenu i doprinos golovima pomogli su da postane omiljen među navijačima Seltika. Igrao je za reprezentaciju Portugala do 21 godine, ali još uvek nije debitovao za seniorski tim, pošto je ispao sa šireg spiska za Svetsko prvenstvo prošle godine.

Perišić je van terena do kraja sezone zbog ozbiljne povrede kolena, a Solomon će biti odsutan do kraja godine nakon operacije kolena.

Totenhem je vezao tri poraza posle brojnih povreda i suspenzija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike