Levandovski na tankom ledu u Barsi! Laporta zakazao sastanak, tema će biti sve samo ne prijatna za Poljaka!

25.12.2023

21:58

0

Autor: A. Š.

Iskusni napadač ove sezone ne blista, a to bi moglo i te kako da ga košta od sledećeg leta

Levandovski na tankom ledu u Barsi! Laporta zakazao sastanak, tema će biti sve samo ne prijatna za Poljaka!
Robert Levandovski - Copyright Profimedia

Počelo je bajkovito, a moglo bi da se završi košmarno… Ljubav Barselone i Roberta Levandovskog poslednjih nedelja nalazi se na velikom ispitu, a kako saznaju španski mediji njena cena mogla bi da bude prilično skupa.

Pošto je Poljak pre dva leta uradio sve što je mogao da pre isteka saradnje napusti Bajern i pređe u Barselonu uselio se u srca Katalonaca naklonjenih Barsi bez da je šutnuo loptu. A kada je prošle sezone poneo epitet jednog od najzaslužnijih za povratak šampionske krune na „Nou Kamp“ delovalo je da će ljubav dve strane biti neraskidiva.

Međutim, Ćavijeva mašinerija ove sezone posrće… Ne cvetaju ruže ni Robertu Levandovskom, koji će ovih dana, prema saznanju katalonskog Sporta, imati veoma neprijatan sastanak sa prvim čovekom Barselone Đoanom Laportom.

Navodno, susret Poljaka i prvog čoveka Katalonaca imaće samo jednu tačku – finansijsku. Kada je Levandovski sa Barsom potpisivao četvorogodišnji ugovor dogovreno je da mu plata u prve tri godine raste iz sezone u sezonu. Prošle takmičarske godine zaradio je 10 miliona evra, ove bi na račun trebalo da mu legne još 13 miliona. U trećoj godini ugovora Poljak bi trebalo da inkasira 16 miliona evra, dok bi po slovu ugovora Leva poslednju godinu trebalo da odigra za 13 miliona.

Ipak, Katalonci imaju ideju da menjaju dogovoreno i potpisano…

Naravno, bez saglasnosti obe strane od toga neće biti ništa, a ukoliko se tako nešto desi verovatno je da nas čeka nova saga. Laporta će pokušati da odradi svoje… Ima ideju da, na račun slabijih izdanja sjajnog Poljaka ove sezone, pokuša da izdejstvuje da Levandovski odustane od povećanja plate naredne sezone, te da ga u poslednjoj godini ugovora vrati na primanja iz prošle sezone.

Ukoliko na to pristane, Levandovski će Barseloni „pokloniti“ šest miliona evra, a ono što Laporti trenutno predstavlja najveći kamen spoticanja jeste to što ni sam poljski reprezentativac trenutno nije zadovoljan načinom na koji ga tretiraju u klubu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike