Partizan može mnogo da vam oduzme, ali i da vam da: Duljaj emotivan kad priča o crno-belima, jesenja titula mu ne znači ništa

22.12.2023

10:19

0

Autor: A. S.

Surovo iskren, priznao je da je Evropa mnogo ispred, a priznao je i koliko se divi Željku Obradoviću

Partizan može mnogo da vam oduzme, ali i da vam da: Duljaj emotivan kad priča o crno-belima, jesenja titula mu ne znači ništa
Igor Duljaj - Copyright MN Press

Dva dana nakon srpskog večitog derbija i pobede Partizana rezultatom 2:1, trener crno-belih, Igor Duljaj, gostovao je na TV Prva i sumirao jesenji deo šampionata.

Ekipu je preuzeo u teškom trenutku, malo ko je verovao da će načiniti promenu, ali je usledila reakcija igrača, pa zimsku pauzu dočekuju na prvom mestu na tabeli.

- Utisci se još nisu slegli, nismo imali priliku da odgledamo utakmicu. Juče sam odgovarao na poruke i pozive prijatelja koji su čestitali. Još nisam ni svestan da se polusezona završila i da smo pobedili Crvenu zvezdu. U narednom vremenu ću imati priliku da analiziram celu polusezonu - rekao je Duljaj, pa se dotakao svoje reakcije i slavlja nakon pobede, koja je oduševila sve navijače crno-belih:

- To su emocije. Čovek ne može da ih sakrije. To je legitimno, svi smo mi ljudi. Ja tek posle utakmice vidim na koji način se radujem. Ali ne želim da ponižavam nikoga. Ja samo pokazujem ljubav prema Partizanu, igračima, navijačima koji su tu da nas podrže.

On je svoju energiju i emociju, brzo preneo i na ekipu, pa je sada Partizan, ponovo onaj kakav je nekad bio, a polako se vraćaju i navijači.

- Ja sam rekao šta ja tražim, a to je da je disciplina baza svega u životu, a ne samo u sportu. Da budemo otvoreni jedni prema drugima. Tražio da me ne zovu nikakvim misterom, mogu Duki, šefe, kako god. Važno je samo da smo otvoreni jedni prema drugima. Napravili smo zajedništvo, svlačionicu, što je izuzetno važno. Postoji ekipa igrača koji drže svlačionicu na okupu i odradili su veliki deo posla za mene.

Od momenta kada je stigao u Humsku, Duljaj je pred kamerama iskreno govorio, a kako navodi, uvek treba biti otvoren i nikada ne lagati igrače.

- Ono što je važno je napomenuti kako rade, kako pristupaju svakom treningu. Ovih nekoiko meseci nismo imali nijedan problem na treningu. Uvek može biti nešto da neko ode manje ili više srećan sa treninga, to svako ima pravo. Ali je uvek važno da budete otvoreni i nikad da ne lažete igrače. Ako im nešto obećate to morate da ispunite - naveo je bivši fudbaler crno-belih, pa dodao:

- Ako ne možeš da živiš i radiš pod pritiskom onda ne treba da se baviš ovim poslom. Napravio sam zid oko sebe što se tiče komentara, mišljenja drugih ljudi. Uvek sam slušao ljude koje cenim poput Petrića, Mirkovića, Tumbakovića. Mnogo su mi pomogli u tome. Nikad nisam bežao na prvu prepreku, znao sam da život nije lak i da moramo da pobegnemo iz zone komfora. Partizan može mnogo da vam oduzme, ali i da vam da.

Nedavno je Duljaj poveo fudbalere na utakmicu košarkaškog kluba, a kako ističe, velika mu je želja da razgovara sa Željkom Obradovićem.

- Imam veliku želju da sednem i popričam sa njim. Sedeo sam blizu i bilo me sramota da mu se obratim tokom utakmcie. Gledao sam kako komunicira sa igračima, kako vodi utakmicu. Kad je neko devet puta bio prvak Evrope govori ko je Željko Obradović.

Na kraju, dotakao se i borbe za titulu u domaćoj Superligi, u momentima kada nad prvim pratiocem, Partizan ima bod prednosti.

- Ne znam šta znači jesenja titula. Ne znam ko je to izmislio. To ništa ne daje. Samo da budete mirni dok ne dođe prva utakmica. Svestan sam da prvi put kad dođete do nekog neuspeha sve ovo pada u vodu. Bitno je da budemo jedinstveni, da znamo šta hoćemo, ne da obećavamo nešto što ne možemo da ispunimo. Evropa je mnogo iznad nas. To se videlo i u slučaju Partizana i drugih klubova. Ko god kaže drugačije...

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike