Zvezda košmarno završila godinu, ceh za sada platio Bahar! Šta je to sada "sprečilo" crveno-bele da pobede Partizan?

21.12.2023

11:15

0

Ostaće zaboravljeni poništeni golovi Jovana Mijatovića, kao "vatrogasac" stiže Vladan Milojević

Zvezda košmarno završila godinu, ceh za sada platio Bahar! Šta je to sada "sprečilo" crveno-bele da pobede Partizan?
Copyright MN Press

Ako ne sada, kada? Uoči 171. "večitog derbija", svaki navijač Crvene zvezde postavio je sebi ovo pitanje. Sa njihovog aspekta, ekipa Baraka Bahara je bila viđena da pobedi Partizan i da trijumfalno završi kalendarsku godinu. Ali je izgubila sa 2:1.

Kada se i definitivno znalo da od evropskog proleća više nema ništa, onda je kao jedini cilj postavljena odbrana duple krune. I to sa timom koji je po vrednosti daleko ispred ostalih u Srbiji.

I mnogo toga je "išlo na vodenicu" Zvezde. Zahvaljujući kiksevima Partizana, protiv kragujevačkog i niškog Radničkog, crveno-beli su u ovaj duel ušli sa dva boda više, a ne treba zaboraviti i da su bili na minus šest. Dakle, postojala je i ta psihološka prednost, ali su crno-beli bili jači i uspešniji, u svakom slmislu. Uz to, Grobari nisu ponovo bili na južnoj tribini (mada ih je bilo na ostalim), pa je i to bio plus u korist prvaka Srbije.

I šta se desilo? Šta je to sinoć "sprečilo" crveno-bele da pobede najvećeg rivala?

Umesto da na zimski odmor i novogodišnje i božićne praznike odu mirne glave i sa plus pet, oni idu sa minus jedan i sa povicima navijača da "skinu dresove". Uz to je usledila i promena trenera, pošto umesto Bahara dolazi povratnik Vladan Milojević. I idemo ponovo iz početka.

I nije moglo gore da se završi godina. Mada su donekle i igrači sami sebi napravili problem koji nije realno postojao. Ne svi, ali jesu dvojica. Pogađate, to su Marko Stamenić i Osman Bukari. Novozelanđanin je rekao da Partizan ima pomoć sudija, a vezista iz Gane je otišao još dalje. Rekao je da očekuje pobedu od 3 ili 4:0, a onda je u Humskoj bilo 2:1. I posle je Afrikanac doživeo da ga "poklapaju" i bivši igrači Partizana, kao što je Nemanja Miletić. 

- Jak igrač Bukari, ali u novinama - napisao je Miletić na Instagramu.

Da stvar bude gora, Stamenić nije ni igrao, mada treba reći da je Bukari bio asistent kod jedinog gola Šerifa Ndiajea. I koliko su bili "glasni" u ovim izjavama, posle poraza u Humskoj usledio je "tajac". Osim Uroša Spajića koji je pričao za TV Arenu (zbog obaveza prema nosiocu TV prava), niko od fudbalera nije pričao sa novinarima. Očigledno je da je to bila odluka kluba.

Možda bi neko od i rekao nešto, ali i šta bi mogao da kaže da uteši navijače.

Tako da ovih dana uopšte nije lako biti navijač Crvene zvezde. Ni košarkašima ne ide najbolje u Evroligi, mada je to već neka druga priča. U svakom slučaju, ovakav kraj godine mogli su da požele samo navijači Partizana. Za zvezdaše, ovo je košmar.

Šta će se pamtiti iz 171. "večitog derbija"?

Mada ko je gledao utakmicu, pamtiće i grešku Milana Rodića, odnosno kako je skrivio penal posle kojeg je Partizan poveo. Golom Natha sa bele tačke, ujedno je i prekinuta inicijativa crveno-belih koji su tada bili bliži golu. Kasnije je usledio i gol Saldanje koji je rutinski savladao Omrija Glazera pošto su ga saigrači "ostavili na cedilu".

Pamtiće se i dva (opravdano) poništena gola Jovana Mijatovića, šanse Aleksandra Kataija i Gelora Kange, ali ni to ne može da bude uteha za navijače crveno-belih. Jer, se sada pamti samo rezultat, a poraz je samo ublažio Šerif Ndiaje.

MN Press
 

Visoko su uzleteli, a bolno se prizemljili. Ceh je prvi platio, kako je i uobičajeno trener koji je ima veliku odgovornost, pošto je skupo plaćen, a nije ostvario nijedan od ciljeva.

Ali ne može da bude jedini krivac. Jer Zvezda nije samo tim, to je klub, pa odgovornost prožima sve, od fudbalera, preko stručnog štaba, do rukovodstva. Pošto je bilo mnogo kikseva, sigurno postoji i njihov deo odgovornosti. Jer svako pravi neku selekciju, a kako vidimo za sada nema rezultata.

Mada, još ništa nije gotovo. Tek je okončana polusezona, a zaostatak od jednog boda nije veliki. Posebno, ako se zna da se sledeći derbi igra na "Rajku Mitiću". I da Milojević dolazi kao čovek koji treba da spasi sezonu. Ono što je dobro, što je to čovek koji odlično poznaje sistem, pa mu neće biti potreban period prilagođavanja. Sa nekim igračima je već i sarađivao.

Ostaje da se vidi i da li će on vući neke radikalne poteze, kakav je napravio Bahar, kada je poslao dotadašnjeg kapitena Milana Borjana na pozajmicu u Slovan. Ali dodatni teret može da predstavlja što ga navijači pamte po plasmanu u Ligu šampiona, kao i po pobedi nad Liverpulom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike