Duljaj otkrio recept za pobedu u derbiju: Poslušao sam starije, rasteretio sam ekipu!

20.12.2023

21:48

0

Autor: G. F.

Strateg Partizana prezadovoljan ponašanjem igrača u duelu sa Crvenom zvezdom

Duljaj otkrio recept za pobedu u derbiju: Poslušao sam starije, rasteretio sam ekipu!
Igor Duljaj - Copyright MN Press

Kada je reč o tome ko će pauzu u Superligi dočekati na prvom mestu sve je jasno posle pobede Partizana nad Crvenom zvezdom u 171. večitom derbiju.

Ta tri boda vratila su crno-bele na vrh tabele i omogućila im da nastavak sezone započnu kao lider srpskog prvenstva.

Trener Partizana Igor Duljaj, koji je odmah posle meča bio pomalo i zagonetan, na konferenciji za medije otkrio je taju uspeha u derbiju.

- Stvar je prosta, ovi momci sa kojima sarađujem pošteno pristupaju svom poslu. Mnogi su igrali sa upalom pluća, temperaturom, povredama i time pokazali koliko im je stalo do kolektiva. Uvek smo imali iskren odnos, kada smo dobijali i gubili bodove. Za ovu utakmicu nije bilo nikakve psihološke pripreme, poslušao sam starije i iskusnije da nema potrebe da držim govore, rasteretio sam ekipu, skinuo pritisak sa nje i to je bila možda jedna od ključnih stvari - počeo je Duljaj, pa nastavio:

- Izuzetno važna pobeda s obzirom na okolnosti, pošto smo istopili bodovnu prednost i omogućili Crvenoj zvezdi da u derbi uđe sa dva boda više. Imali su psihološku prednost, nije bilo lako. Derbi donosi uvek neke nove junake, danas moram da pohvalim malog Stjepanovića, odigrao je odličnu utakmicu. Važna pobeda, ali kao što sam i ranije govorio, ovo je kao trka na 100 metara, nije važno ko prvi krene nego ko prvi završi. Mene jesenja titula ne dotiče, najvažnije je da smo i dalje u vrhu i borimo se za evropsku kartu.

O omalovažavajućim izjavama koje su dolazile iz redova Crvene zvezde pred utakmicu, strateg crno-belih kaže samo jednu stvar:

- Ja sam jedan od ljudi koje to niti može da inspiriše niti povredi, svako ima pravo da prič. Verovatno su igrači to čuli pa su imali motiv više.

Pitali su novinari Duljaja i da li mu je ovo najveća pobeda otkako je trener.

- Moja trenerska karijera je izuzetno kratka, tako da svaka pobeda protiv Crvene zvezde je velika. Klupa Partizana je izuzetno teška, može štošta da vam donese, ali i odnese. Legitimno je pravo da uvek klub traži trenera, to je normalno, nisam se nikad obazirao na priče da li sam za Partizan ili nisam. To što je ekipa dobila Zvezdu ne znači da sam ja taj koji treba da bude u Partizanu. Prva loša utakmica i odmah se vraćamo na staro.

Za kraj je Duljaj otkrio i da mu je ova pobeda draža od onih koje je ostvarivao kao igrač Partizana.

- Kada ste igrač radite ono što vam trener traži. Draga mi je pobeda, posebno što smo igrali protiv ekipe koja je bila učesnik Lige šampiona, koja se pokazala u mnogim utakmicama, da može da se nosi sa velikim timova i nije lako igrati protiv Zvezde. Moram da pohvalim veliku želju, borbenost svojih igrača i odradili su ono što su želeli.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike