Gde je "zloglasni" deo Marakane? Hrvati nakon Zvezda - Siti, pišu o svojima, ali ostalim komšijama nešto je posebno zapalo za oko!

14.12.2023

10:41

0

Autor: A. S.

Meč Lige šampiona u Beogradu, izazvao je reakcije i u regionu

Gde je "zloglasni" deo Marakane? Hrvati nakon Zvezda - Siti, pišu o svojima, ali ostalim komšijama nešto je posebno zapalo za oko!
Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Fudbaleri Crvene zvezde sinoć su odigrali poslednji meč u Evropi za ovu sezonu, a poraz od Mančester sitija i eliminacija nakon grupne faze Lige šampiona, izazvala je brojne reakcije i medija iz regiona.

Naravno, "najburnije" su reagovali mediji u Hrvatskoj, koji su sinoć u Beogradu imali dva predstavnika nacionalnog tima, Matea Kovačića i Jošku Gvardiola.

Tako je 24 sata poručio - Goleada na Marakani! Pepove rezerve ispratile Srbe iz Europe, a u tekstu je glavni fokus bio na igri njihovih reprezentativaca, odnosno, debitantima u dresu Sitija.

Crnogorske Vijesti su bile neutralnije, pa su se pretežno bazirale na informacijama, dok je naslov teksta takođe bio "ravan" - Zvezdi samo častan poraz protiv kombinovanog Sitija.

Interesantan tekst doneo je portal Klix.ba, a autoru je glavni fokus bila koreografija navijača sa severne tribine, pa je naslov glasio - Navijači Zvezde preko celog stadiona prikazali zloglasni deo Marakane.

Naime, oni su se bazirali na šarenoj i poletnoj koreografiji, a iako bi iz naslova moglo da se protumači nešto mnogo "strašnije", u tekstu su objasnili o čemu je reč.

MN Press
 

 

Navijači su razvili koreografiju sa slikama iz popularnog tunela, kroz koji prolaze igrači pre izlaska na teren. Međutim, ovaj tunel je na glasu kao "strašan", a inostrani mediji su više puta navodili da je reč o strašnom prizoru i doživljaju, naročito kada je pun stadion. Tako je sinoć bilo i fudbalerima Sitija, ali se očigledno nisu prepali, s obzirom da su slavili sa 3:2.

Ostali mediji se nisu naročito fokusirali na ono što je aktuelni šampion Srbije učinio u Evropi.

Bonus  video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike