Pretučeni sudija pušten iz bolnice! Pogledajte kako izgleda Meler (VIDEO)

13.12.2023

14:46

0

Autor: D. N.

Vratio se kući u kojoj ga čeka beba od 12 dana

Pretučeni sudija pušten iz bolnice! Pogledajte kako izgleda Meler (VIDEO)
Copyright Printscreen/X/@postacomtr

Posle skandala, dobre vesti stižu iz Turske. Sudija Halil Umut Meler koji je pretučen posle meča Ankaragučua i Rizea je pušten iz bolnice. Kako navode tamošnji mediji, Meler se oporavio i otišao je kući.

Posle izlaska iz bolnice sudije, oglasio se i predsednik Fudbalskog saveza Turske (TFF) Mehmet Bujukekši. Kako je najavio, tolerancija za ovakve događaje biće svedena na nulu.

- Naša misija je da zaštitimo fudbal. Nema mesta nasilju i ono što se desilo u utakmici Ankaragučua i Rizespora je neprihvatljivo. Podsećamo da nećemo tolerisati ovakve incidente, kao i da nećemo da dozvolimo ovakve napade i pritiske na sudije koji su važan deo fudbala - kazao je Bujukekši, a zatim nastavio o sudiji.

- Informacije smo dobili od lekara i hvala bogu da je bolje. Posetili smo ga danas i otpušten je iz bolnice. Ponovo je sa svojom bebom starom samo 12 dana. Molimo se da bog nikada ne napusti Melera i da niko više ne oseti sličan bol. Hvala predsedniku (Erdoganu), kao i ministrima pravde, unutrašnjih poslova, omladine i sporta koji su reagovali posle incidenta. U kratkom roku smo reformisali fudbal. Danas moramo da budemo ujedinjeni, a Discplinska komisija TFF će odluku doneti u narednim danima.

Prvi čovek turskog fudbala je takođe objasnio kada će takmičenje biti nastavljeno.

- Posle sastanka smo odlučili da se takmičenje u svim ligama nastavi 19. decembra. Nastavićemo sa neophodnim koracima, kao i da rešavamo probleme. Hvala i Đaniju Infantinu (predsednik FIFA) i Aleksandru Čeferinu (predsednik UEFA) koji su nas podržali - zaključio je Bujukekši.

Oglasile su se i turske sudije koje su potvrdile da će Meler nastaviti da sudi.

- Ljudsko ponašanje je tog dana bilo veoma loše. Organizovaćemo i kamp sa sudijama, a veliki deo aktivnosti biće usmeren na psihološkom radu. Meler je veoma cenjen u FIFA i UEFA i očekujemo i da sudi na EURO 2024. I nema te stvari koja bi ga odvojila od suđenja - navedeno je u saopštenju.  

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike