Zbog brutalnog napada na sudiju uhapšene 3 osobe! Turska se obračunava sa huliganizmom!

12.12.2023

14:10

0

Autor: 24sedam

Utakmica između Ankaragučua i Rizea ostala u senci ozbiljnog incidenta

Zbog brutalnog napada na sudiju uhapšene 3 osobe! Turska se obračunava sa huliganizmom!
Copyright Profimedia

Turska policija uhapsila je tri osobe, koje su osumnjičene za napad na fudbalskog sudiju Halila Umuta Melera posle meča 15. kola Superlige Turske između Ankaragučua i Rizea, prenose lokalni mediji.

Turski mediji navode da se među uhapšenima nalazi i predsednik fudbalskog kluba Ankaraguču Faruk Koca. Predsednik Ankaragučua napao je sudiju Melera posle remija protiv Rizea (1:1).

Koca je posle utakmice ušao na teren i pesnicom u lice udario sudiju Melera, koji je na listi Međunarodne fudbalske federacije (FIFA). Posle utakmice i navijači su uleteli na teren, a sudija Meler je dobio udarce i dok je ležao na travi. On je uz policijsku pratnju otišao u svlačionicu, a potom je prebačen u bolnicu.

Meler je trenutno u bolnici zbog lakšeg preloma ispod oka, a turski mediji navode da bi on sutra mogao da bude pušten na kućno lečenje.

Koca je na prvom ispitivanju negirao da je povredio sudiju i rekao da ga je samo ošamario. On je za incident okrivio sudiju, rekavši da je "doneo pogrešne odluke" i da je provocirao tokom utakmice.

Turski ministar pravde Jilmaz Tunc saopštio je na društvenim mrežama da nadležno tužilaštvo vodi istragu o svim detaljima incidenta.

- Osumnjičeni F.K, S.Y.S. i K.C. su uhapšeni nakon saslušanja pred Glavnim javnim tužilaštvom u Ankari Zapad, zbog krivičnog dela povređivanje javnog službenika na sportskom terenu zbog obavljanja javne funkcije. Za osumnjičene je videoanalizom utvrđeno da su utrčali na teren na kraju utakmice i da su napali sudiju - naveo je Tunc, prenosi Hurijet.

Fudbalski savez Turske (FTT) suspendovao je ranije danas sve utakmice u domaćim ligama na neodređeno vreme posle napada na sudiju Melera.

Napad na sudiju osudio je i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Printscreen / Youtube / Gazete Duvar
 

- Sport znači mir i bratstvo. Sport je nespojiv sa nasiljem. Nikada nećemo dozvoliti nasilje u našem sportu - rekao je prvi čovek države.

Predsednik Međunarodne fudbalske asocijacije (FIFA) Đani Infantino takođe je osudio napad na sudiju Melera.

- Nasilju u fudbalu apsolutno nema mesta, na terenu ili van njega. Sudije, igrači, navijači i osoblje moraju da budu sigurni da bi uživali u igri - napisao je Infantino na društvenim mrežama.

Meler (37) je u prethodnih nekoliko godina sudio mečeve u klupskim i nacionalnim takmičenjima pod okriljem Evropske fudbalske unije (UEFA), uključujući i Ligu šampiona.

Bonud video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike