Partizanov golgeter iz pelena: Gol za porodicu i sve koji veruju u mene! (VIDEO)

08.12.2023

10:31

0

Autor: D. P.

Omladinska škola kojoj ni Vazura ne može ništa

Partizanov golgeter iz pelena: Gol za porodicu i sve koji veruju u mene! (VIDEO)
Dušan Jovanović - Copyright mn press, FK Partizan

Partizanov omladinac Dušan Jovanović mogao bi da bude hit jesenjeg dela sezone na njenom samom kraju!

Prvo je svoju U19 ekipu sa dva gola u revanšu protiv Šerifa iz Moldavije odveo do šesnaestine finala omladinske Lige šampiona, da bi golom pomogao i seniorima da prođu Grafičar i plasiraju se u četvrtfinale Kupa Srbije.

Jovanović je rođen u februaru 2006. godine, ali kako je odigrao poslednjih 15-ak minuta meča protiv "grafosa" ne bi se reklo da se radi još o dečaku:

- Igrali smo u Ligi šampiona za mlade, gde sam postigao dva pogotka u toj utakmici, što je ujedno bio i  jedan od razloga da se priključim prvom timu - počinje Jovanović.

mn press, FK Partizan
Dušan Jovanović

 

- Ta utakmica je bila izuzetno teška, zbog rezultata koji ste doneli iz Moldavije. Tamo ste poraženi 2:0, iako ste imali posed lopte 85 posto. Bilo je zaista neobično. Imali smo posed celu utakmicu, ali nije nas hteo gol. Izgubili smo, ali smo verovali, vratili smo se i prošli dalje.

Ko ti je juče javio da ćeš se priključiti seniorskoj ekipi?

- Šef Stojaković mi je dan ranije javio,da sutradan imam trening sa prvim timom. Iskreno sam se oduševio i iznenadio, nisam očekivao to. Još manje sam očekivao da ću da debitujem i postignem gol.

Kakav si se osećao kada su ti rekli da uzmeš dres i uđeš u igru?

- To je san svakog deteta Partizana, posebno nas koji smo tu od malena. Prošao sam celu omladinsku školu i sanjao sam o tome dugo. Kad to treba da se desi - taj osećaj ne može rečima da se opiše.

Bibras Natho te je pohvalio i rekao da na tebe treba da se ugledaju mlađe generacije i mlađi igrači - da vide od tebe kako treba da se igra i da kakva želja treba da postoji na terenu. Primetno je da si se dobro nosio sa protivničkim igračima, iako dolaziš iz omladinske selekcije. Nije postojao strah?

- Nije bilo straha, imam iza sebe saigrače. Natho i ostali stariji igrači mi dosta pomažu. Šta god da mi treba, imam kome da se obratim u seniorima. Zaista su me super prihvatili.

 Da li si se zahvalio Aranđelu Stojkoviću za asistenciju?

- Jesam, izljubili smo se posle meča.

 Kome posvećuješ gol?

- Gol posvećujem, naravno, porodici i svima koji me prate i veruju u mene!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike