Siti u ozbiljnom problemu! Postupak prema sudiji bi mogao da ih košta!

04.12.2023

20:45

0

Autor: 24sedam

Derbi sa Totenhemom je završen bez pobednika, ali ovaj duel ima i "nastavak"

Siti u ozbiljnom problemu! Postupak prema sudiji bi mogao da ih košta!
Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Fudbalska asocijacija Engleske (FA) optužila je Mančester siti da nije uspeo da kontroliše ponašanje svojih igrača u finišu utakmice 14. kola protiv Totenhema u Premijer ligi, prenosi Miror.

Meč na "Etihadu" je završen bez pobednika. Bilo je 3:3. U saopštenju FA se navodi da je Mančester siti optužen za kršenje pravila FA E20.1 pošto su igrači ovog kluba okružili sudiju tokom meča sa Totenhemom.

FA navodi da Mančester siti nije sprečio svoje igrače da se u 94. minutu nepristojno ponašaju prema sudiji Sajmonu Huperu.

Britanski mediji podsećaju da su fudbaleri Mančester sitija okružili sudiju Hupera kada je za njih dosudio slobodan udarac u nadoknadi vremena iako je Džek Griliš krenuo ka protivničkom golu. Huper je prvo pustio prednost i dozvolio da se igra nastavi. Međutim, sudija je zaustavio igru kada je lopta došla do Griliša, koji je krenuo sam ka golu Totenhema.

Britanski navode da je napadač Mančester sitija Erling Haland vikao na Hupera, a onda su sudiju okružili ostali fudbaleri "građana".

Mančester siti ima rok do 7. decembra da odgovori na optužbe. Inače, u Beogradu će Crvenoj zvezdi gostovati naredne sedmice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike