Da li će Mančester siti biti izbačen iz lige? Zna se kada počinje najveće suđenje u istoriji Premijer lige!

30.11.2023

16:24

0

Autor: P.K.

Ugovoren je početak procesa veka, oglasio se i Gvardiola da li ostaje po isteku ugovora

Da li će Mančester siti biti izbačen iz lige? Zna se kada počinje najveće suđenje u istoriji Premijer lige!
Pep Gvardiola - Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Premijer liga i Mančester siti dogovorili su datum za verovatno najveći sudski proces u istoriji ovog takmičenja, čiji rezultat bi mogao da bude izbacivanje u niži rang takmičenja aktuelnog šampiona Evrope.

Nakon istrage koja je počela 2018. godine, šampion Premijer lige optužen je za 115 navodnih prekršaja finansijskih propisa u februaru ove godine.

Iako su i takmičenje i klub bili vrlo suzdržani tokom ove sage, sada je otkriveno da je preliminarni datum suđenja zakazan za kasnu jesen 2024. godine.

Poznavaoci situacije veruju da bi suđenje moglo da traje čak do kraja sledeće sezone, kada ističe trenutni ugovor menadžera Sitija, Pepa Gvardiole.

Trenutno se prikupljaju izjave svedoka u ovom visoko poverljivom procesu, a očekuje se da će tako ostati do sledećeg proleća. Ako suđenje počne na vreme, presuda bi mogla biti doneta oko leta 2025. godine.

Naravno, treba očekivati da se proces razvuče, jer je teško zamisliti da nakon presude neće biti žalbi strane koja veruje da je ishod bio nepravilan, a to bi znatno produžilo ceo postupak.

Ako bude potrebno, Siti bi mogao tražiti i druge pravne puteve, mada neće moći da se obrati Sudu za sportsku arbitražu (CAS), gde su uspešno poništili suspenziju UEFA za Ligu šampiona.

Tanjug/AP Photo/Ian Walton
 

Siti je optužen za kršenje 115 propisa tokom 14 sezona, počevši od 2009/10. Optužbe uključuju finansijsko izveštavanje i nedostatak saradnje sa istragom Premijer lige koja je počela 2018. godine.

"Građani" tvrde da su nevini, Pep neće nigde

Siti negira bilo kakvo kršenje pravila.

Everton je takođe optužen za kršenje finansijskih pravila u martu, mesec dana nakon što su objavljene optužbe protiv Sitija, i početkom ovog meseca kažnjeni su oduzimanjem 10 bodova, na šta su se žalio.

Gvardiola je nedavno izjavio da svi van kluba žele da vide kaznu za Siti.

- Nevini smo dok se ne dokaže krivica. Znam da ljudi žele kaznu za Siti. Osetim to. Čekaću i videću, a nakon presude ćemo doći ovde i objasniti.

Za mnoge najbolji fudbalski trener svih vremena rekao je i da će ostati u klubu čak i ako budu proglašeni krivim i prebačeni u niže lige.

- Apsolutno, neću razmatrati svoju budućnost (ako) zavisim od toga da li sam u Premijer ligi ili u trećoj ligi. Veća je šansa da ostanem ako smo u Ligi jedan nego ako smo u Ligi šampiona.

Siti je ranije insistirao da ima "neoborive dokaze" koji podržavaju njihov slučaj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike