Piksijev tim na EURO 2024 protiv tradicije: Pobeda protiv Engleza čeka se 56 godina, od Džajinog gola u Firenci (VIDEO)

02.12.2023

19:22

0

Autor: D. P.

Slovenci neugodni, a kao najlakši na "papiru"

Piksijev tim na EURO 2024 protiv tradicije: Pobeda protiv Engleza čeka se 56 godina, od Džajinog gola u Firenci (VIDEO)
Copyright MN Press

Naš nacionalni tim vuče za sobom opterećujuću statistiku protiv Engleske i Danske!

Ako "orlovi" dobiju "gordi Albion" na EURO 2024 biće to prvi put da reprezentacija za koju navija Srbija slavi pobedu još od 1968. godine!

Sa Englezima se nismo sastajali još od 2003. godine. Pre dve decenije u Lesteru pobedili su rivali golovima Džerarda i Kola, dok je za "plave" pogodio Jestrović.

Skor sa Englezima 4 pobede, pet remija i šest poraza. Poslednju pobedu doneo je današnji predsednik FSS Dragan Džajić na EP u Italiji 1968. godine!

Danska nikako ne pripada kategoriji "željenih". Oni su u seriji od četiri pobede, od kojih je poslednja bila u martu 2022. godine - glatkih 3:0.

Poslednji put su savladani 1990. godine u kvalifikacijama za EP 1992. u Švedskoj. Naš tim je pobedio u Kopenhagenu sa 2:0, ali su ih sankcije protiv Jugoslavije sprečile da dođu do Švedske.

Printscreen/TV Arena sport
 

Umesto njih su otišli Danci i osvojili evropski tron baš zahvaljujući njihovim najboljem fudbaleru Brajanu Laudrupu, koji je večeras izvukao Srbiju iz "ćupa"

Reprezentacija Slovenije je na papiru najlakši rival!

Međutim, od osam odigranih mečeva "orlovi" su samo jednom uspeli da ih savladaju i to u Ligi nacija sa 4:1 u junu prošle godine. Čak šest remija i jedan poraz u Mariboru koji je koštao Pižonove "orlove" plasmana na EURO 2012. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike