Ovde će igrati Srbija! Ovo su stadioni domaćina EURO 2024, na jednom igrala Zvezda, drugi okovan u snegu! (FOTO)

02.12.2023

19:01

0

Autor: A. S.

Kako vam se dopada teren Orlova?

Ovde će igrati Srbija! Ovo su stadioni domaćina EURO 2024, na jednom igrala Zvezda, drugi okovan u snegu! (FOTO)
Stadioni u Nemačkoj domaćini EURO 2024 - Copyright Profimedia

Fudbalski svet je konačno dočekao i žreb za Evropsko prvenstvo, pa je poznato u kojim grupama je raspoređeno 24 timova iz četiri šešira.

Srbija je u Grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Zna se i raspored Srbije, koja će igrati u Gelzenkirhenu i Minhenu.

Evropsko prvenstvo će se igrati u Nemačkoj, od 14. juna do 14. jula i to u deset gradova, a ako je po nečemu poznat naredni domaćin, to je upravo fudbal, pa nema sumnje da će sve biti sjajno organizovano, kao i da će stadioni biti ispunjeni, u besprekornom stanju.

Gradovi domaćini narednog Eura biće Berlin, Minhen, Dortmund, Štutgart, Gelzenkirhen, Frankfurt, Hamburg, Dizeldorf, Keln i Lajpcig, a evo kako izgledaju stadioni:

"Olimpijski stadion" u Berlinu

Profimedia
 

 

Stadion Herte biće domaćin velikog finala. Ovaj stadion ima i najveći kapacitet, pa mu je pripala čast da zatvori šampionat.

"Alijanc Arena" u Minhenu

Profimedia
 

 

Verovatno i najpopularniji među ovom "ekipom" jeste dom fudbalera Bajerna. Njemu je pripala čast da otvori šampionat, pa nema sumnje da će svih 70.076 mesta biti popunjeno. Inače, trenutno je okovan u snegu, usled velikih padavina koje su pogodile Bavarsku.

"BVB stadion" u Dortmundu

Profimedia
 

 

Stadion koji ima kultni status pre svega zbog sjajnih navijača i atmosfere koju priređuju pristalice Borusije. Prima 65.849 navijača.

"Štutgart Arena"

Profimedia
 

 

Dok fudbalera Štutgarta, kapaciteta 54.906. Poznato je da će na njemu domaćin odigrati jednu utakmicu u grupnoj fazi.

"Arena Auf Šalke" u Gelzenkirhenu

Profimedia
 

 

I ovaj stadion važi za neugodan domaći teren, naravno na klupskom nivou, a kako će biti kada se na njemu budu našla 54.740 navijača nacionalnih timova, videćemo za manje od godinu dana.

"Frankfurt Arena"

Profimedia
 

 

Nemci su odlučili da pored Minhena i Štutgarta, jednu utakmicu igraju i u Frankfurtu, na stadionu koju može da primi 54.697 navijača. Domaćin je Ajntrahtu. 

"Folkspark stadion" u Hamburgu

Profimedia
 

 

Stadion bogate istorije i kapaciteta od 52.245 mesta. Takođe važi za teren na kome timovi i ne vole da gostuju.

"Dizeldorf Arena"

Profimedia
 

 

Stadion drugoligaša, Fortune imaće priliku da ugosti neke od najboljih timova Evrope. Fortuna je nekada važila za dominantan klub u Nemačkoj, pa ne čudi što imaju stadion koji okuplja 51.031 navijača.

Stadion Kelna

Profimedia
 

 

Dom istoimenog kluba, u gradu koji živi za ovaj sport. U novijoj istoriji, klub u kome je traga ostavio Lukas Podolski. Može da dočeka  49.827 navijača.

"Red Bul Arena" u Lajpcigu

Profimedia
 

 

Stadion najmanjeg kapaciteta na predstojećem šampionatu, prima samo "42.959" navijača. Nedavno je Crvena zvezda u grupnoj fazi Lige šampiona imala prilike da proveri kvalitet terena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike