Murinjo odbija saudijsko bogatstvo zbog jednog od najlegendarnijih timova u istoriji fudbala!

28.11.2023

22:42

0

Piše se da mu je to posao iz snova...

Murinjo odbija saudijsko bogatstvo zbog jednog od najlegendarnijih timova u istoriji fudbala!
Žoze Murinjo - Copyright Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Svojevremeno jedan od najboljih trenera sveta, višestruki osvajač Lige šampiona, jedini trener koji je osvojio takmičenja sva tri ranga u Evropi trebalo je da završi u Saudijskoj Arabiji, bar tako svi očekuju, jer mu na kraju sezone ističe ugovor.

Ipak, Žoze Murinjo je spreman da odbije basnoslovno bogatstvo zarad jedne ekipe, jedne od najpoznatijih i najlegendarnijih ekipa sveta – reprezentacije Brazila!

Tako bar nagađa brazilski UOL.

Ovo znamo: Murinjo je rekao Karlu Anćelotiju da ostane u njegovom bivšem klubu Real Madridu.

- Samo bi lud čovek napustio Real Madrid dok ga tamo žele – rekao je Murinjo, ali brazilska publikacija navodi da je Portugalac imao zadnje namere.

Trener je ranije govorio da je posao selektora posao za trenere-veterane. Sad kad je napunio 60, on spada upravo u taj rang. Nakon što je Pari Sen Žermen angažovao Luisa Enrikea, a Murinjo nije bio ni u razmatranju, Portugalcu je postalo jasno da su završeni dani kada je mogao da bira između Real Madrida i Mančester junajteda.

Tako bar pišu Brazilci. No, činjenica je i da je ovo najgori "selesao" u poslednjih 60 godina. Prvi put od 1963. reprezentacija Brazila će završiti godinu sa više poraza nego pobeda.

Tim sada ima privremenog selektora, a za novim se traga. CONMEBOL kvalifikacije se nastavljaju u septembru i Brazil bi tada trebalo da ima novog selektora. A ciklus promena trenera u nacionalnim selekcijama je posle Eura 2024….

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike