Murinjo ljut zbog prozivki: Odbio sam najveću i najluđu ponudu u istoriji fudbala jer sam dao reč

30.09.2023

17:16

0

Autor: P.K.

Mnogo se muči Roma ove sezone. Trener konačno progovorio o svom statusu.

Murinjo ljut zbog prozivki: Odbio sam najveću i najluđu ponudu u istoriji fudbala jer sam dao reč
Žoze Murinjo - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Muči se Roma ove sezone u Seriji A, samo pet bodova iz šest kola i jedan trijumf nisu nešto što je bilo ko očekivao.

Zato se digla i halabuka oko Žozea Murinja i njegovog ostanka u klubu.

On je u trećoj i poslednjoj godini ugovora sa "vučicom", a sada je javno progovorio o svemu, otkrivši da je letos imao "najveću, najluđu" ponudu koju je ikad neki trener dobio, ali je ostao jer je dao reč ljudima u Rimu.

Novinari su ga pitali da li bi prihvatio novi ugovor da mu je ponuđen, a on je odgovorio:

- Ne volim da pričam o hipotetičkim situacijama. Ako se nije desilo, ne mogu da pričam o tome. Ono što mogu da kažem je da su se pre tri meseca u Budimpešti ljudi ponašali kao da je tragedija ako odem iz kluba. Rekao sam igračima u Budimpešti da ostajem, dva dana kasnije smo igrali protiv Specije, vratio sam se na teren i rekao navijačima da ostajem ovde. Zatim, dva ili tri dana kasnije, sreo sam (vlasnika) Dena Fridkina i dao mu reč da ću ostati.

Potom je otkrio da je imao veliko iskušenje:

- Tokom leta sam imao najveću i najluđu ponudu koju je dobio bilo koji trener u istoriji fudbala. Odbio sam je jer sam dao reč svojim igračima, Fridkinu i navijačima. Tri meseca kasnije, izgleda kao da sam ja problem, ali to neću prihvatiti. Ne čitam novine i ne gledam televiziju, ali prijatelji mi kažu da se tako priča. Nisam ja problem. Stvari imaju mnogo faktora. Ne možete reći ni jedna osoba je odgovorna za pobede. Svi smo.

Kao što pretpostavljate, nagađa se da je ponuda bila od Al Hilala i iznosila je 30 miliona evra neto po sezoni.

- Dao sam reč i poštovaću je do 30. juna 2024. godine. Ovde sam da se borim svaki dan za igrače, vlasnike kluba i navijače. Samo jedna osoba može da mi kaže da je gotovo pre 30. juna, a to je gospodin Fridkin. Ako mi to ne kaže, ja sam tu do 30. juna.

Murinjo je u prvoj sezoni sa Romom osvojio Ligu konferencija i tako postao jedini trener koji je osvajao sva tri međunarodna klupska takmičenja. U drugoj sezoni je dugo ekipa bila u vrhu, ali je u finišu sezone ostao bez Lige šampiona i izborio Ligu Evrope.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike