Švajcarci se sećaju prethodnog duela sa Zvezdom: Ličilo je na horor film, policija je morala da ispali tri hica!

28.11.2023

11:22

0

Autor: A. S.

Šta će večeras biti drugačije?

Švajcarci se sećaju prethodnog duela sa Zvezdom: Ličilo je na horor film, policija je morala da ispali tri hica!
"Delije" na fudbalskoj utakmici - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde danas igraju meč koji je biti ili ne biti za evropsko proleće. Meč petog kola grupne faze Lige šampiona na programu je od 21 sat, a crveno-beli gostuju ekipi Jang Bojsa.

Duel u Bernu od velike je važnosti za oba tima, a Švajcarci se, poput Nemaca nedavno, pribojavaju navijača crveno-belih.

Kako piše najuticajniji švajcarski portal "Blick", njihova javnost dobro pamti prethodni okršaj sa Zvezdom, koji su igrali u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2019. godine.

Tada su, prema njihovim navodima, gostujući navijači izazvali niz skandala, ali ovog puta Bern neće pasti u ruke Srba.

Jedna od promena koja može biti od pomoći domaćinu jeste i činjenica da se u slobodnoj prodaji ovog puta nalazi samo 300 karata, dok su pre četiri godine, vlasnici sezonski karata preprodavali ulaznice srpskim navijačima, što je sada sprečeno uvođenjem aplikacije

Izvršni direktor kluba iz Berna Vanja Gruel, mali broj karata za gostujuće navijače opravdao je rečima da je cilj sprečiti potencijalni sukob između navijača.

O situaciji iz 2019. godine, "Blick" još piše da je sve to ličilo na horor film, jer se na hiljade gostujućih navijača tuklo i pravilo nerede. Situacija na ulicama grada je toliko eskalirala da je policija morala da koristi biber sprej i pendreke.

Kao poslednje upozorenje, tada su ispali i tri hica,  kao znak poslednjeg upozorenja. Kakvo će sada stanje biti, videćemo večeras, a domaćini očekuju dolazak oko 2.000 srpskih navijača, pa je i angažovanost policije velika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike