Zvezda sa novom taktikom napada Jang bojs! Bahar otkrio promenu: Ideja je da budemo više agresivni uz dodatni presing!

27.11.2023

19:22

0

Autor: A. Š.

Strateg srpskog prvaka najavio meč odluke za zimovanje u Evropi

Zvezda sa novom taktikom napada Jang bojs! Bahar otkrio promenu: Ideja je da budemo više agresivni uz dodatni presing!
Barak Bahar - Copyright Profimedia

Pred fudbalerima Crvene zvezde je meč biti ili ne biti što se tiče evropskih ambicija za tekuću sezonu. Porazom od Lajpciga na stadionu „Rajko Mitić“ srpski šampion se oprostio od zimovanja u Ligi šampiona, a ključ proleća u Evropi pokušaće da pronađe u Bernu protiv Jang Bojsa (utorak, 21.00).

Crveno-beli su u ponedeljak doputovali u Švajcarsku, gde se novinarima obratio strateg srpskog prvaka Barak Bahar.

Svi znaju da nas sutra očekuje važna utakmica za obe ekipe, jer se direktno borimo za treće mesto. Moramo da budemo fokusirani i agresivni kako bi ostvarili željeni rezultat. Analizirali smo Jang bojs i reč je o dobroj ekipi. Pre svega su dobri na domaćem terenu, tako da moramo da budemo na nivou kako bi ostvarili pozitivan rezultat - počeo je Bahar.

Izraelski strateg osvrnuo se i na beogradski meč sa istim rivalom, koji je završen bez pobednika (2:2).

Bila je to "luda" utakmica. Počeli smo dobro, ali ušli loše u drugo poluvreme i bili kažnjeni. Poslednjih pola sata su bili možda i najbolji za nas, računajući prethodne utakmice, i falilo nam je samo još nekoliko minuta da postignemo gol. Ipak, svaka utakmica u Ligi šampiona je drugačija, neće biti lako sutra. 

Pojedini Zvezdini fudbaleri u prethodnom periodu imali su problema sa povredama.

Olanjinka i Rodić se osećaju bolje. Trenirali su normalno i na dan utakmiće ćemo znati da li počinju od prvog minuta ili će biti na klupi. 

Reprezentativnu pauzu crveno-beli su iskoristili da uvedu i neke novine u svoju igru.

- Promenili smo taktiku, pa je prva ideja da budemo više agresivni uz dodatni presing. Što se tiče prethodne utakmice, drugo poluvreme je bilo nešto lošije, ali mi je bitno da su igrači sa klupe ušli sa stavom i pravim mentalitetom, te da su doprineli igri, kao i starteri. 

Jedno od najzvučnijih pojačanja kluba iz Ljutice Bogdana Šerif Endiaje još nije opravdao velika očekivanja na stadionu „Rajko Mitić“, ali Bahar veruje da je pitanje trenutka kada će golgeter proraditi.

Endiaje je postigao gol baš protiv Jang bojsa. Radi naporno i trenira, uz to je pokazao kvalitet i protiv Lajpciga. Mnogo radi za ekipu i nadam se da će ući u golgetersku seriju.

Svestan činjenice da mu je predstojeći meč odlučujući za ostanak u Evropi, Zvezdin strateg je priznao da mu duel sa Mančester sitijem nije u razmišljanjima u ovom trenutku. 

Fokus je na Jang bojsu koji je kvalitetna ekipa. Borićemo se, bitna je ovo utakmica i za nas i za njih, ali su oni domaćini i to im je prednost. Igraju dobar presing, fleksibilni su i promenili su sistem igre u odnosu na ranije - istakao je Bahar. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike