Slovenci idu na EURO, Italijani bodom protiv Ukrajine overili vizu za Nemačku!

20.11.2023

23:05

0

Makedonci u Skoplju uzeli bod Englezima, Česi savladali Moldaviju i izborili plasman na prvenstvo Evrope

Slovenci idu na EURO, Italijani bodom protiv Ukrajine overili vizu za Nemačku!
Slovenci slave gol protiv Kazahstana - Copyright Profimedia

Fudbalska reprezentacija Italije izborila je plasman na Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj, pošto je u Leverkuzenu odigrala bez golova sa Ukrajinom u meču poslednjeg kola grupe C kvalifikacija za kontinentalni šampionat.

Italija je osvojila drugo mesto u grupi sa 14 bodova, koliko ima i trećeplasirana Ukrajina, ali su "azuri" izborili plasman na EP zbog boljeg međusobnog skora, dok će Ukrajinci igrati u plej-ofu za plasman na EURO.

Prvo mesto na tabeli grupe C osvojila je Engleska sa 20 bodova, a kako su Kejn i drugovi još ranije overili mesto u Nemačkoj večerašnji remi sa Severnom Makedonijom u Skoplju (1:1) za njih nema nikakvih posledica.

Češka je večeras u meču grupe E na svom terenu pobedila Moldaviju 3:0 i izborila plasman na EP 2024. Golove za domaćina postigli su David Dudera u 14, Tomas Šori u 72. i Tomas Souček u 90. minutu, dok su gosti meč završili sa igračem manje pošto je u 55. minutu isključen Vladislav Baboglo.

Albanija i Farska Ostrva su odigrali bez golova. Albanija je prva na tabeli sa 15 bodova, koliko ima i drugoplasirana Češka. Ove dve selekcije će igrati na EP, dok će trećeplasirana Poljska sa 11 bodova u plej-of. Moldavija je četvrta sa 10 bodova, dok su Farska Ostrva poslednja sa dva boda.

Fudbalska reprezentacija Slovenije je izborila plasman na EP 2024. iz grupe H pošto su u Ljubljani pobedili direktnog rivala za drugo mesto selekciju Kazahstana 2:1. Slovenija je povela golom Benjamina Šeška iz penala u 41. minutu, a izjednačio je Ramazad Orazov u 48. minutu. Pobedu Sloveniji doneo je Benjamin Verbič u 86. minutu.

Danska je poražena od Severne Irske 2:0, dok je Finska u gostima savladala San Marino 2:1.

Prvo mesto na tabeli osvojila je Danska sa 22 boda, dok je Slovenija druga sa takođe 22. Ove dve selekcije igraće na EP 2024. Finska je treća sa 18, koliko ima i četvrtoplasirani Kazahstan. Ove dve reprezentacije igraće u plej-ofu za plasman na EP 2024. Severna Irska je peta sa devet, dok je San Marino poslednji bez bodova.

UEFA će u utorak, po završetku kvalifikacija, saopštiti konačan spisak reprezentacija koja će igrati u plej-ofu za plasman na EP 2024.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike