Vučić otvorio stadion u Zaječaru: Nije samo Beograd Srbija i nikad neće ni biti, svi gradovi da imaju stadione!

19.11.2023

12:08

0

Autor: 24sedam

Objekat ispunjava sve standarde UEFA

Vučić otvorio stadion u Zaječaru: Nije samo Beograd Srbija i nikad neće ni biti, svi gradovi da imaju stadione!
Aleksandar Vučić i Aleksander Čeferin u Zaječaru - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin prisustvovali su otvaranju fudbalskog stadiona u Zaječaru.

Među pristunima su bili i prvi čovek Republike Srpske Milorad Dodik, gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, ministar sporta republike Srbije Zoran Gajić i brojni uvaženi gosti.

Nakon svečanosti Vučić i Čeferin, zajedno sa ostalim pristunima kreću za Leskovac da uživo gledaju meč Srbije i Bugarske u kvalfiikacijama za Evropsko prvenstvo.

BLOG UŽIVO:

Stadion je svečano otvoren. Od danas se Zaječra može pohvaliti pravom sportskom lepoticom koja će sigurno biti jedan od simbola grada!

12.00 - Prvi ćovek UEFA izneo je prve utiske o Kraljevici.

- Krasan stadion. Razogvarao sam sa predsenikom pre 3, 4 godine, rekao je da će izgraditi 5 stadiona i vidim da stvari idu. Sada još klub u prvu ligu, čujem da je u četvrtoj. Sve reprezentacije mogu da igraju ovde, možda samo najbolji neke malo manje utakmice. Sve je u redu sa dozvolama UEFA - rekao je Čeferin, pa pričao i o utakmici u Leskovcu:

- Veoma bitna utakmica, Srbija se isto kao Slovenija poslednji put plasirala na EP 2000. godine. Zato je bitna utakmica, neće biti laka. Biće zanimljivo.

11.54 - Džajić: Drago mi je što vas vidim u ovolikom broju i nek ne bude samo danas. Nego da pomognete klubu da bude deo elite, pa i da najbolji srpski klubovi zaigraju ovde. Obećavam da će repreezntacija igrati na ovom stadionu - rekao je Džajić, pa uručio lopte sa potpisima naših reprezentativaca Vučiću, Čeferinu, Dodiku i Jankoviću.

Čeferin je uzvratio plaketom UEFA za Džajića.

11.52 - Vučić je zatim rekao predsedniku FSS Draganu Džajiću da se obrati pristunima.

- Vas dvojica ćete da govorite, ja ćuda vam tapšem, ja sam hologram - kroz smej je rekao Prvi čovek Srbije.

11.48 - Predsednik Srbije dobio je i neobičan zahtev od mališana, pa im se potpisao na majicama. A onda su dečaci pokazali svoje umeće sa loptom.

11.43 - Za nas su Zaječar, Sombor, Požarevac, Vranje prioriteti gde sa svim investitorima razgovaramo da prvo ovde dođu. Ako neko misli da sve treba da nam bude u Beogradu, e tu politiku država neće da vodi. Nije samo Beograd Srbija i nikada neće ni biti. To su i svi drugi gradovi koji moraju da imaju stadione kao što ima Beograd. Šta god da uradite to neće biti dovoljno dobro - rekao je predsednik Vučić.

11.35 - Dobio sam jutros podatke da nam veliki broj dece ima ravne tabane, a da se mali broj bavi sportom. Dogovorili smo sa predsednikom Olimpijskog komiteta Boćidarom Maljkovićem, da vratimo sport na velika vrata u naše gradove i sela, kako bi se deca odvojila od telefona i da menjamo to. Ne možemo sve, ali ako možemo nekoliko procenata da promenimo, to je veliko za celu Srbiju!

Tanjug/Nemanja Jovanović
Stadion u Zaječaru

11.30 - Predsednik Srbije pričao je i šta je sve u planu da se uradi u Zaječaru i okolini, bilo da se radi o putevima, zdravstvu, kanalizaciji, ali i naglasio da je Park imperatora potreban Zaječaru.

 - Urađene su dve škole, moraćemo i srednjoškolski centar, ali to mnogo košta. U martu stiže nova magnet, a stiže i digitalni mamograf u novembru ili decembru što mislim da je važno, za sve žene i one koji žive u zaječaru. Za to je potrebno najmanje 40 miliona. Zaista smo dali sve od sebe. Kada napravite ili obnovite hotel to vam donosi više novca. To podiže Zječar, i zato to nemojte da potcenjujete i gledate kroz sopstvene potrebe, već kao ono što je Zaječaru potrebno.Uz sva ta ulaganja biće mnogo više ljudi, mnogo više prihoda!

11.24 - Radimo park imperatora. Ne znam da li znaš 18, neki kažu i 19 rimskih imperatora rođeno je na teritoriji Srbije - rekao je Vučić gradonačelniku Ljubljane.

11.22 - Vučić i Čeferin su se spustili sa tribina na teren novog stadiona u Zaječaru.

11.20 - Predsednik Vučić poželeo je da danas u Leskovcu fudbaleri Srbije ostvare dobar rezultat i plasiraju se na Evropsko prvenstvo, a na pitanje da prgonozira rezultat nije stigao da odgovori. Preduhitrio ga je gradonačelnik Ljubljane Zoran Jankovič:

- Biće 2:0 za Srbiju.

11.17 - Novinare je zanimalo kada će Srbija biti kandidat za neko veliko takmičenje.

Vučić: - Uputili smo neki dopis da se igra finale Lige Evrope kad se izgradi Nacionalni stadion, koji će biti gotovo do 1. decembra 2026. godine. Što se tiče takmičenja potrebna nam je bolja infrastruktura. Niš, Kragujevac, Novi Sad, stadioni Zvezde i Partizana da bismo mogli da se takmmičimo.

Čeferin: - Za neko veliko takmičenje treba mnogo bolja infrastruktura. Zasad je teško moguće. Isitna je da evropske zemlje skoto ništa ne ulažu u infrastrukturu. Nisam verovao kada mi je predsednik Vučić rekao da će izgraditi pet stadiona, nisam mu verovao. Sad vidim da se radi.

11.00 - Srdačna pozdrav Vučića i Čeferina. Predsednik UEFA izneo je prve utiske o stadionu u Zaječaru.

- Iz helikopera izgleda fenomenalno, hajde sad da vidimo iznutra.

10.55 - Kako je saopšteno na sajtu Fudbalskog Saveza Srbije, Čeferin je ukazao veliku čast FSS i državi Srbiji, pošto će biti prisutan na dva velika događaja za našu zemlju, zajedno sa Zoranom Lakovićem, direktorom Nacionalnih asocijacija UEFA i Zoranom Jankovićem, gradonačelnikom Ljubljane.

10.50 - Mališani, koji su dobili balone za igru, prvi su "oprobali" podlogu na novom stadionu u Zaječaru.

10.30 - Aleksandar Vučić je pre dve i po godine prisustvovao postavljanju kamena temeljca za stadin Kraljevica u Zaječaru. Izgrađen je na 11 hiljada kvadratnih metara, a ceo projekat koštao je 3,3 milijared dinara.

10.20 - Kapacitet stadiona u Zaječaru je 8.168 sedećih mesta, a svi se slažu da spada među najlepše u Evropi. Ima sve što je neophodno za ovakvu vrstu objekta, od svlačionica, VIP loža, televizijskih studija, najsavremenijeg LED osvetljenja, puntkova za osveženje... Teren se greje i ima posebnu drenažu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike